Šport > Zimske olimpijske igre 2018
12007 ogledov

Američani ne morejo verjeti

Jan Muršak
Slovenska zmaga nad ZDA še kako odmeva.

Slovenija je v svojem sedmem medsebojnem dvoboju z Združenimi državami Amerike prišla do prve zmage. Po zaostanku z 0:2 po prvih dveh tretjinah, so Slovenci blesteli v zadnjih 20 minutah igre, na 2:2 pa so izenačili dobro minuto in pol pred koncem rednega dela. Nato so potrebovali le še 38 sekund za zmago. Izenačujoči in odločilni zadetek sta delo kapetana Jana Muršaka.

Takšni so odmevi čez lužo:

"ZDA so izgubile proti Sloveniji, državi, ki je velika kot New Jersey," je bil eden prvih zapisov na twitterju. Nekdo se je spomnil tudi komisarja lige NHL. "Želiš si, da bi bil hokej v ZDA bolj popularen, nato pa na olimpijske igre ne spustiš najboljših igralcev. ZDA izgubijo s Slovenijo. Čestitke, Garry Bettman."

Seveda ni šlo brez prve dame ZDA. Nekateri pa tega ne bodo dojeli, še zlasti v zvezni državi Tennessee. 

"Eksplodiralo" pa je tudi v slovenski tvitosferi.

Komentarjev 9
  • Žurnalček 17:50 15.februar 2018.

    Ta zmaga je za mene vredna kot da je osojena Zlata medalja , kajti o njej raspravlja 320 miljonov Američanov in kakšne pol miljarde ostalih zemljanov in to zelo intenzivno !

  • Žurnalček 17:47 15.februar 2018.

    Zdaj bodo vsaj znal ločiti Slovenijo od Slovaške . Slovenija je tista od katere ste izgubili !!! Sama sreča , da se tako zanič , sploh ne bodo srečal s Slovaško , ker bi bila drugače v njihovih glavah še večja zmeda !

  • Žurnalček 17:44 15.februar 2018.

    Dajte Žurnal nekaj naslovov v USA , da se mal smejemo njihovem joku !