Šport > Zimske olimpijske igre 2018
3290 ogledov

Mok mora miriti besne Južnokorejce

Choi Min-jeong Epa
Domači navijači se počutijo ogoljufane.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je pozval južnokorejske navijače k umiritvi strasti, potem ko je drsalka na kratke proge Choi Min-jeong zaradi kazni ostala brez olimpijskega srebra na 500 metrov in se je na zmagovalni oder uvrstila Kanadčanka Kim Boutin. Navijači so namreč prepričani, da je Kanadčanka med dirko ovirala Min-jeongovo.

Ljubljenka domačega občinstva Choi Min-jeong je bila sprva uvrščena takoj za zmagovalko, Italijanko Arianno Fontana, vendar jo je žirija nato diskvalificirala zaradi nešportnega ravnanja med dirko. To je prineslo srebro Nizozemki Yari van Kerkhof, bron pa Kanadčanki Boutin.

Vendar pa se korejski navijači nasprotno prepričani, da je nešportno ravnala Boutinova, ki da je ovirala korejsko tekmovalko. Spravili so se na Instagram profil Kanadčanke in ga v le nekaj urah poplavili z več kot 10.000 sporočili, med katerimi so bila tudi mnoga žaljiva. Nato je Boutinova vendarle zavarovala profil s spremembo nastavitev.

Choi Min-jeong | Avtor: Epa Epa

Tekmovanje v drsanju na kratke proge je v Južni Koreji izjemno priljubljeno, saj so v tem športu osvojili že 22 zlatih odličij, vključno z zlatom drsalca Lima Hyo-juna na 1500-metrski razdalji na igrah v Pyeongchangu. Tiskovni predstavnik Moka Mark Adams je ob tem dejal, da komite ne more nadzorovati družbenih omrežij. Je pa vse navijače pozval, naj spoštujejo športnike, podpirajo olimpijski duh in umirijo strasti.

Yuto Totsuka Navijači obnemeli Šport Grozljiv padec komaj 16-letnega olimpijca

Ni prvič, da so južnokorejski navijači stresli svojo jezo nad konkurenco v svojem priljubljenem športu. Pred štirimi leti v Sočiju je bila Britanka Elisa Christie deležna celo groženj s smrtjo, saj so navijači verjeli, da naj bi eno od južnokorejskih tekmovalk med dirko tako odrinila, da je ta padla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.