Šport > Zimske olimpijske igre 2018
27365 ogledov

Grozljiv padec komaj 16-letnega olimpijca

Yuto Totsuka Epa
Množica je obmolknila ob pogledu na nesrečnega deskarja.

Snežni žleb je ena najnevarnejših olimpijskih disciplin, kar dokazuje grozljiv padec 16-letnega japonskega deskarja Yuta Totsuka. Za mladega olimpijca iz dežele vzhajajočega sonca se je finalni nastop končal že po nekaj sekundah, saj je že ob prvem skoku silovito udaril ob rob žleba in obležal na snegu.

Totsuka se po padcu ni veliko premikal, ob pomoči zdravniške službe pa je prizorišče zapustil na nosilih. 

Tekmovalca so prepeljali v bolnišnico, kjer prve preiskave niso pokazale hujših posledic, utrpel pa je poškodbo kolka, je sporočil tiskovni predstavnik japonske olimpijske odprave.

Družbena omrežja so nemudoma preplavila številna sporočila v znak podpore mlademu Japoncu.

Yuto Totsuka | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • izRODEk 15:17 14.februar 2018.

    Super fajn! Naj se razletijo, še premalo! Če je olimpijski "šport" to, da se nekdo po deski na snegu spusti v strmi kanal, kjer si, brez zaščite, v prevelikih hlačah ob bučni glasbi lahko zlomi hrbtenico nekaj normalnega, potem je ...prikaži več normalno tudi to, da se taki razletijo, si polomijo hrbtenice in preostanek življenja presedijo na invalidskem vozičku. Gremo smrkavci - še višje, še en salto-mortale. Potem pa s hrbtom navzdol!

  • Janez_53 10:41 14.februar 2018.

    Se vam ne zdi malce butasto označiti poškodbo kolka kot TRAGEDIJO??? Se piscu sploh sanja, kaj je pravzaprav tragedija? Pa ne mislim omalovaževati poškodbe nesrečnega deskarja, ampak le opozoriti na zapisano neumnost. Mogoče pa je pisec namerno zavajal bralce, da ...prikaži več pridobi čimveč klikov? Potem je to namerno zavajanje javnosti!

Sorodne novice