Šport > Zimske olimpijske igre 2018
584 ogledov

Shiffrinova se bo načakala, vreme "povedlo" z 2:0

Epa
Vreme je ponovno prekrižalo načrte organizatorjem v Pyeongchangu.

Tekmovalna žirija je zaradi slabega vremena odpovedala ženski slalom v smučarskem središču Yongpyong, kjer se bodo alpske smučarke pomerile v obeh tehničnih disciplinah na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

Prvo slalomsko vožnjo, ki bi se morala začeti ob 2.15 po srednjeevropskem času, so zaradi močnega vetra najprej prestavili za uro in pol. Začela naj bi se ob 3.45. Finale je bil predviden ob 6.45. 

Pol ure pred začetkom se je tekmovalna žirija sestala še enkrat. Ker veter ni popuščal, so tekmo odpovedali.

Vreme je tako preprečilo še drugo izvedbo ženske olimpijske tekme v nekaj dneh, potem ko so bili organizatorji v ponedeljek prisiljeni odpovedati veleslalom. Odpadel je tudi moški smuk, tako da so doslej izpeljali le moško kombinacijo.

Slovenske barve na slalomu bi morale braniti Ana Bucik (#21), Maruša Ferk (#24) in Meta Hrovat (#37).

Branilka naslova iz Sočija (2014) je kraljica belih strmin Mikaela Shiffrin. Srebro je pred štirimi leti osvojila nekdanja vrhunska slalomistka Avstrijka Marlies Schild, bron pa prav tako že upokojena Avstrijka Kathrin Zettel.

mikaela shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia

Poznavalci belega cirkusa in ameriška javnost se v Pyeongchangu nadejajo dominantih predstav najboljše smučarke na svetu. Shiffrinova bi se morala v boj za kolajne podati v ponedeljek, po odpovedi veleslaloma pa je kazalo, da bo v Pyeongchangu debitirala v svoji paradni disciplinI.

Po še eni odpovedi v nekaj dneh se bo ženski program vendarle začel z veleslalomsko tekmo v noči na četrtek. Prva vožnja ženskega veleslaloma bo ob 1.30 po slovenskem času, druga pa ob 05.15. Slalom bodo izpeljali v petek.

OI 2018, slalom (Ž)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice