Šport > Zimski športi
513 ogledov

Mladi Slovenec se je približal svojemu cilju

Vid Vrhovnik
Veter je krojil tudi usodo nordijskih kombinatorcev.

Slovenska nordijska kombinatorca Vid Vrhovnik in Marjan Jelenko sta na olimpijske igre odpotovala z dobro popotnico. Vrhovnik je v Pyeongchang prišel kot mladinski svetovni prvak, Jelenko, nekdanji mladinski svetovni prvak, pa je prav na zadnji tekmi dosegel svoj najboljši rezultat in pokazal dvig forme. Njuna želja na olimpijskih igrah je bila uvrstitev okoli 20. mesta, na prvi od dveh tekem se ji je približal le Vrhovnik, ki je zasedel 28. mesto, potem ko je bil po skoku 27.

"Za boljšo uvrstitev mi je zmanjkalo nekaj sreče pri vetrovnih razmerah, čeprav sem imel še dobre glede na Marjana. Po skoku, s katerim seveda nisem bil zadovoljen, sem pogledal startno listo in videl, da so kiksali nekateri boljši tekači. Rekel sem si, da bo zelo v redu, če bom ostal med najboljših 30, a sem se v teku nato zelo dobro počutil, imel odlične smuči, tako da sem začel razmišljati, da bi lahko celo kakšno mesto pridobil, še posebej, ker mi je šlo na roke dejstvo, da sem tekel v veliki skupini. A žal na koncu nisem imel najboljšega položaja in v skupini sem ostal v ozadju. A 28. mesto zame sploh ni slab rezultat, tako da sem načeloma zelo zadovoljen," je po tekmi dejal Vrhovnik.

Mladinski svetovni prvak trdi, da je njegova glavna naloga učenje, da bo lahko na naslednjih igrah računal tudi na višje uvrstitve: "Moram reči, da je bilo na mladinskem svetovnem prvenstvu težje tekmovati. Tam sem se zavedal, da sodim med favorite, zato sem čutil pritisk in nervozo, tega tukaj ni bilo. Tukaj je glavna naloga nabiranje izkušenj in učenje, da bom lahko čez štiri leta bolj živčen."

Marjan Jelenko | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Jelenka so to druge olimpijske igre, zaenkrat so njegovi občutki slabši, kot so bili v Sočiju. Zaradi mraza in pa tudi tokratnega rezultata. "Na zadnji tekmi sem bil med desetimi najboljšimi skakalci, tudi v teku sem popravil formo. Zato sem pričakoval, da se bom tu uvrstil okoli 20. mesta, a se mi ni izšlo. Ni bilo sreče, očitno sem bil premalo hraber, ker pravijo, da sreča spremlja hrabre. Na žalost bo šla ta moja prva olimpijska tekma hitro v pozabo. Ne bi rekel, da je bila tekma neregularna. Če pogledamo tekmi v skokih, moško in žensko, če pogledamo naše rezultate, lahko ugotovimo, da so bili kljub spremenljivim vetrovnim razmeram pri vrhu najboljši. Je pa res, da se napake v takih pogojih prej in močneje kaznujejo. In jaz sem napako naredil, s tem pa je bilo tudi konec mojih upov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice