Ameriške solze sreče

Foto: Žurnal24 Selektorjev sin Michael Bradley proslavlja napredovanje z Jozyjem Altidorom. (Fo
Na eni strani obup, na drugi slavje - nogometaši ZDA so si z golom Landona Donovana v sodnikovem podaljšku priborili osmino finala in strli srca Slovenije. "Živi smo, bejbi!" pravi strelec edinega gola.
Oglej si celoten članek

Kako šokanten razplet tekmovanja v skupini C in kakšna škoda, da je njen krajši konec potegnila prav Slovenija! Nogometaši ZDA so z golom v izdihljajih tekme "ukradli" osmino finala in odpravili Alžirce na tekmi, ki jo je zaznamovalo zapravljanje priložnosti na obeh straneh.

Bil sem na dolgem potovanju v teh zadnjih štirih letih. Tako sem šokiran in ponosen na naše fante, neverjetno ... Še smo živi, bejbi!
Landon Donovan

Landon Donovan je zabil odločilni gol v drugi minuti sodnikovega podaljška in rešil Američane pred izpadom. Slovenija bi namreč kljub zaostanku z 0:1 proti Angliji ostala na drugem mestu v skupini. Toda gol ameriškega zvezdnika pomeni, da so ameriški orli na koncu osvojili celo prvo mesto pred Angleži.

"Bil sem na dolgem potovanju v teh zadnjih štirih letih. Tako sem šokiran in ponosen na naše fante, neverjetno," je še vedno "grogirani" Donovan povedal za ameriško televizijo. "Še smo živi, bejbi!" Z videnim je bil razumljivo zadovoljen tudi ameriški selektor Bob Bradley: "Ti fantje so vložili veliko dela," je dejal. "Nikoli se ne predajo. Močno smo pritiskali, da bi dosegli gol. To je povzročilo odprto tekmo, a potrebovali smo zmago."

V zadnjih trenutkih tekme sta obe ekipi začeli napadati, a Američani so bili danes tisti, ki so imeli srečo.
Rabah Saadane

Saadane obžaluje zgrešene priložnosti
"V zadnjih trenutkih tekme sta obe ekipi začeli napadati, a Američani so bili danes tisti, ki so imeli srečo," je povedal alžirski "capo" Rabah Saadane. Le 12 sekund je bilo na semaforju, ko je Karim Ziani z volejem prvič ogrozil vrata Tima Howarda. Lisjaki so nadaljevali s pritiskom, ko je Rafik Djebbour izkoristil napako Jaya DeMerita, a stresel le okvir vrat.

Američani so odgovorili hitro prek Herculesa Gomeza, ki je prisilil alžirskega vratarja Raisa Ouheba Mboulija v dobro obrambo. Nogometašem ZDA je sodnik podobno kot proti Sloveniji razveljavil navidez veljaven gol, ko je Clint Dempsey v 20. minuti zadel po podaji Gomeza, a naj bi bil vezist Fulhama v prepovedanem položaju. Američani so pritiskali, Jozy Altidore je zadel tudi vratnico, a gola jim ni uspelo doseči vse do "zlatega gola" Donovana, v sodnikovem podaljšku pa je bilo dovolj časa tudi za rdeč karton Antarju Yahiji zaradi drugega rumenega kartona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.