Šport
9 ogledov

Ameriške solze sreče

Selektorjev sin Michael Bradley proslavlja napredovanje z Jozyjem Altidorom. (Fo Žurnal24 main
Na eni strani obup, na drugi slavje - nogometaši ZDA so si z golom Landona Donovana v sodnikovem podaljšku priborili osmino finala in strli srca Slovenije. "Živi smo, bejbi!" pravi strelec edinega gola.

Kako šokanten razplet tekmovanja v skupini C in kakšna škoda, da je njen krajši konec potegnila prav Slovenija! Nogometaši ZDA so z golom v izdihljajih tekme "ukradli" osmino finala in odpravili Alžirce na tekmi, ki jo je zaznamovalo zapravljanje priložnosti na obeh straneh.

Bil sem na dolgem potovanju v teh zadnjih štirih letih. Tako sem šokiran in ponosen na naše fante, neverjetno ... Še smo živi, bejbi!
Landon Donovan

Landon Donovan je zabil odločilni gol v drugi minuti sodnikovega podaljška in rešil Američane pred izpadom. Slovenija bi namreč kljub zaostanku z 0:1 proti Angliji ostala na drugem mestu v skupini. Toda gol ameriškega zvezdnika pomeni, da so ameriški orli na koncu osvojili celo prvo mesto pred Angleži.

"Bil sem na dolgem potovanju v teh zadnjih štirih letih. Tako sem šokiran in ponosen na naše fante, neverjetno," je še vedno "grogirani" Donovan povedal za ameriško televizijo. "Še smo živi, bejbi!" Z videnim je bil razumljivo zadovoljen tudi ameriški selektor Bob Bradley: "Ti fantje so vložili veliko dela," je dejal. "Nikoli se ne predajo. Močno smo pritiskali, da bi dosegli gol. To je povzročilo odprto tekmo, a potrebovali smo zmago."

V zadnjih trenutkih tekme sta obe ekipi začeli napadati, a Američani so bili danes tisti, ki so imeli srečo.
Rabah Saadane

Saadane obžaluje zgrešene priložnosti
"V zadnjih trenutkih tekme sta obe ekipi začeli napadati, a Američani so bili danes tisti, ki so imeli srečo," je povedal alžirski "capo" Rabah Saadane. Le 12 sekund je bilo na semaforju, ko je Karim Ziani z volejem prvič ogrozil vrata Tima Howarda. Lisjaki so nadaljevali s pritiskom, ko je Rafik Djebbour izkoristil napako Jaya DeMerita, a stresel le okvir vrat.

Američani so odgovorili hitro prek Herculesa Gomeza, ki je prisilil alžirskega vratarja Raisa Ouheba Mboulija v dobro obrambo. Nogometašem ZDA je sodnik podobno kot proti Sloveniji razveljavil navidez veljaven gol, ko je Clint Dempsey v 20. minuti zadel po podaji Gomeza, a naj bi bil vezist Fulhama v prepovedanem položaju. Američani so pritiskali, Jozy Altidore je zadel tudi vratnico, a gola jim ni uspelo doseči vse do "zlatega gola" Donovana, v sodnikovem podaljšku pa je bilo dovolj časa tudi za rdeč karton Antarju Yahiji zaradi drugega rumenega kartona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.