Ameriškega atleta našli na dnu bazena

Foto: EPA david torrence
V 32. letu starosti je v neznanih okoliščinah umrl ameriški atlet David Torrence.
Oglej si celoten članek

Atleta Davida Torrenca, ki je na olimpijskih igrah v Londonu (2012) branil barve ameriške reprezentance, na zadnjih igrah v Riu de Janeiru (2016) pa je tekel pod zastavo Peruja, so našli mrtvega v bazenu ob njegovem stanovanju v mestu Scottsdale, zvezni državi Arizona.

Foto: EPA david torrence 31-letnika je v ponedeljek ob 7.30 zjutraj na dnu bazena našlo osebje, zadolženo za vzdrževanje stanovanjskega bloka. Kmalu zatem so na prizorišče prispeli reševalci in gasilci, ki pa Torrencu niso mogli več pomagati.

"Gasilci so moškega dvignili iz bazena in potrdili njegovo smrt. Detektivi so ugotovili, da ni bilo znakov nasilja," je sporočila policija.

Torrence bil znan po svoji vsestranskosti na atletskih stezah. Tekmoval je v tekih na 800, 1500 in 5000 metrov. Bil je lastnik ameriškega dvoranskega rekorda v teku na 1000 metrov, ki ga je postavil leta 2014. Na zadnjih olimpijskih igrah se je uvrstil v finale teka na 5000 m in osvojil 15. mesto.

"Nihče ni bil bolj predan teku kot David Torrence. Vedno je dal 100 odstotkov. Zelo me žalosti vest o njegovi smrti," se je od kolega poslovil dvakratni dobitnik olimpijske kolajne na 1500 m Nick Willis.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.