Šport
9423 ogledov

Ameriškega atleta našli na dnu bazena

david torrence EPA
V 32. letu starosti je v neznanih okoliščinah umrl ameriški atlet David Torrence.

Atleta Davida Torrenca, ki je na olimpijskih igrah v Londonu (2012) branil barve ameriške reprezentance, na zadnjih igrah v Riu de Janeiru (2016) pa je tekel pod zastavo Peruja, so našli mrtvega v bazenu ob njegovem stanovanju v mestu Scottsdale, zvezni državi Arizona.

david torrence | Avtor: EPA EPA
31-letnika je v ponedeljek ob 7.30 zjutraj na dnu bazena našlo osebje, zadolženo za vzdrževanje stanovanjskega bloka. Kmalu zatem so na prizorišče prispeli reševalci in gasilci, ki pa Torrencu niso mogli več pomagati.

"Gasilci so moškega dvignili iz bazena in potrdili njegovo smrt. Detektivi so ugotovili, da ni bilo znakov nasilja," je sporočila policija.

Torrence bil znan po svoji vsestranskosti na atletskih stezah. Tekmoval je v tekih na 800, 1500 in 5000 metrov. Bil je lastnik ameriškega dvoranskega rekorda v teku na 1000 metrov, ki ga je postavil leta 2014. Na zadnjih olimpijskih igrah se je uvrstil v finale teka na 5000 m in osvojil 15. mesto.

"Nihče ni bil bolj predan teku kot David Torrence. Vedno je dal 100 odstotkov. Zelo me žalosti vest o njegovi smrti," se je od kolega poslovil dvakratni dobitnik olimpijske kolajne na 1500 m Nick Willis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice