Šport
116 ogledov

"Recite mi Mohamed!"

EPA
Štirikratni olimpijski prvak Mo Farah se je ob slovesu od stadionske atletike odločil za spremembo imena.

Britanski atletski superzvezdnik Mo Farah se je na svetovnem prvenstvu v Londonu poslovil od stadionske atletike, ob tem pa je naznanil, da želi, zdaj ko se bo posvetil cestni atletiki, da ga kličejo Mohamed Farah.

Farah se je rodil 23. marca 1983 kot Mohamed Muktar Jama Farah.

"Moje cestno ime je Mohamed. Čutim, da je z Mojem konec. Moram pozabiti na to, kaj sem dosegel in naredil na stadionih," je dejal 34-letni Farah, ki je na SP v Londonu osvojil zlato na 10.000 metrov in srebro na 5000 metrov.

V Somaliji rojeni Farah je v bogati karieri osvojil štiri olimpijske naslove, šestkrat je bil svetovni prvak. Črn oblak nad njegovo kariero je sodelovanje z ameriškim trenerjem Albertom Salazarjem, ki ga obtožujejo, da je svojim atletom nudil nedovoljena poživila.

"Lahko pišete, kar želite. Dejstvo je, da sem vse dosegel s trdim delom in predanostjo leto za letom. Počutim se kot pokvarjena plošča, ko se ponavljam. Če sem prestopil mejo, če jo je prestopil Alberto, zakaj to ponavljate leto za letom in postavljate to na prve strani? Dosegel sem, kar sem dosegel. Vi to skušate uničiti," je na vprašanje o sodelovanju z Salazarjem nejevoljno odgovoril Farah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice