Šport
27 ogledov

Objavili še dve legendarni imeni

mo farah EPA
Ruski hekerji so med tistimi, ki imajo po njihovem mnenju dovoljenje za dopingiranje. navedli tudi Rafaela Nadala in Moja Faraha.

Ruski hekerji pod imenom Fancy Bears so objavili nove zdravniške kartoteke, ki so jih dobili z vdorom v sistem Wade. Rusi obtožujejo Wado, da je nekaterim športnikom dovoljevala uporabo nedovoljenih poživil, ki naj bi jih ti uporabljali v terapevtske namene, se pravi za odpravljanje svojih zdravstvenih težav. "Z drugimi besedami, dobili so dovoljenje za doping," so prepričani Rusi.

Tokrat se je med imeni znašel tudi Britanec Mo Farah, dobitnik olimpijskih zlatih odličij v teku na 5.000 in 10.000 metrov iz Ria in Londona. Odlični dolgoprogaš naj bi že leta 2008 uporabljal triamcinolon. Poleg njega naj bi si v preteklosti v terapevtske namene z nedovoljenimi snovmi pomagala še veslačica Helen Glover, prav tako zlata na zadnjih dveh olimpijskih igrah, in Justin Rose, ki je osvojil zlato v golfu.

Tokrat objavljeni seznam sicer obsega 26 imen, med njimi je tudi španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, ki naj bi vbsaj dvakrat dovoljeno uporabljal kortikosteroide. Španec je imel leta 2009 tako dovoljenje za uporabo betametazona, ki sodi v skupino sintetičnih kortikosteroidov. V tem obdobju je Nadal prišel do polfinala Pekinga, finala Šangaja in polfinala Pariza. Drugo dovoljenje za uporabo nedovoljenih sredstev je dobil leta 2012 med olimpijskimi igrami v Londonu.

Že prej so se na seznamih ruskih hekerjev znašli zmagovalci iz Ria Bradley Wiggins, Laura Trott in Nicola Adams, trikratni zmagovalec Toura Chris Froome, teniški sestri Williams, štirikratna dobitnica telovadnega zlata v Riu Simone Biles, dvakratna zmagovalka Wimbledona Petra Kvitova in olimpijski zmagovalec iz Londona ter trikratni svetovni prvak v metu diska Nemec Robert Harting. Med za Ruse sumljivimi dobitniki kolajn iz Ria se je znašla tudi ameriška teniška igralka Bethanie Mattek-Sands, ki je osvojila zlato v mešanih parih.

Komentarjev 2
  • izRODEk 23:36 19.september 2016.

    Nima smisla. Jasno je, da so pravkar končane Olimpijske igre neveljavne, da mora pasti celoten olimpijski komite, Wada, da se morajo opravičiti Ruskim športnikom za šikaniranje,...itak se ne bo zgodilo nič od tega.Očitno se res pripravljamo na vojno ...prikaži več svetovnih razsežnosti. Lahko rečem le, Živela Rusija, živel predsednik vseh Slovanov, tovariš Putin! Smrt fašizmu, mater vam pokvarjeno!

  • blueone 20:35 19.september 2016.

    Zanimivo, zanimivo...

Sorodne novice