Šport
80 ogledov

Eden največjih vseh časov oznanil kraj slovesa

mo farah EPA
Britanski atlet Mo Farah bo avgusta v Birminghamu zadnjič v karieri nastopil na tekmovanju na domačih tleh, so danes sporočili prireditelji tekmovanja diamantne lige v tem mestu.

Prireditelji preizkušnje diamantne lige v Birminghamu, ki bo 20. avgusta, so tako prevzeli vlogo gostitelja poslovilne domače tekmo enega najboljših britanskih atletov Londonu.

Na svetovnem prvenstvu, ki bo v britanski prestolnici med 4. in 13. avgustom, naj bi namreč 34-letni štirikratni olimpijski prvak v tekih na 5000 in 1000 metrov nastopil zadnjič na katerem od britanskih stadionov, a si je zdaj premislil.

"Zares se veselim te tekme, ki bo moja zadnja v veliki Britaniji. Birmingham in 20. avgust 2017 si bom zapomnil za vse življenje," je sporočil Farah in dodal: "Na stadionu Alexander sem v dolgih letih odtekel številne dobre tekme. Zato je primerno prizorišče za moje slovo. Lahko pa bom pozdravil tudi tiste navijače, ki jih ne bo v Londonu."

Farah se bo po koncu kariere v tekih na srednje razdalje posvetil cestnim preizkušnjam, predvsem maratonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.