Šport
81 ogledov

Janežič še enkrat več odličen

Luka Janežič EPA
Luka Janežič je bil na močnem atletskem mitingu v Szekesfehervarju na Madžarskem v teku na 400 m drugi in se je s 45,44 sekunde na memorialu Istvana Gyulaia približal svojemu najboljšemu izidu sezone ter tudi svojemu državnemu rekordu (45,07). Zmagal je Steven Gardiner, bronast lani na olimpijskih igrah s štafeto Bahamov (44,61).

"Malo mi je žal, ker čutim, da imam v nogah čas pod 44 sekundami, vedno pa naredim napako, ki me stane pol sekunde. Vedno v tej sezoni v cilj pridem še kar svež, ker prepočasi začnem. Toda dosegam stabilne čase, zelo enakomerne in lepe, potrjujemo normo za SP. To je bila tudi najboljša skupina, v kateri sem tekel v tej sezoni. Čeprav sem bil že tudi v diamantni ligi in sem premagal slovita imena, pa je bila tu najboljša konkurenca, saj ima večina s startne liste čase pod 44 sekundami, vendar sem si priboril drugo mesto. Sem zelo zadovoljen po tej plati," je svoj zadnji uspešni nastop opisal Luka Janežič.

Pred njim je bil v cilju le StevenGardiner, za njim pa so se zvrstili Machel Cedenio iz Trinidada in Tobaga (45,47), Nery Brenes iz Kostarike (45,71), Renny Quow iz Trinidada (45,78) in Američan Vernon Norwood (45,84).

"Moj tek je bil zelo lep, tekoč, prepočasi pa sem začel. Vem, da bi lahko zdržal ritem za okrog 44,00. Na koncu sem imel zelo dober finiš v zadnjih 100 m in sem si s tem izboril drugo mesto. To je dokaz, da bi lahko tekel še hitreje," je ocenil slovenski rekorder. Najhitreje letos je tekel 44,23 sekunde, lani na OI v Riu de Janeiru pa se je najbolj približal magični meji 44 sekund. Tokat je bil edini slovenski predstavnik na tekmovanju.

Prihodnji teden ga čaka evropsko prvenstvo do 23 let v Bydgoszczu na Poljskem; na prvenstvu za mlajše člane si želi med prve tri. "Čaka me prvenstvo za mlajše člane, najprej se moram spočiti. Tam ciljam na visoko uvrstitev, naprej bo na vrsti preboj v finale, potem pa med prve tri. Gotovo moram ciljati na medaljo, toda tudi tam bodo dobri tekmovalci in ne bo lahko priti med prve tri," je menil Janežič, ki bo po EP do 23 let tekmoval še v Monaku na diamantni ligi. Potem bo šel pred avgustovskim svetovnim prvenstvom v Londonu na krajše priprave na Roglo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.