Šport
40 ogledov

V Velenju tek pod desetimi sekundami

Wayde Van Niekerk
Na največjem slovenskem atletskem mitingu so gledalci videli rekord stadiona v teku na 100 metrov.

Južnoafričan Wayde van Niekerk, svetovni rekorder, olimpijski in svetovni prvak na 400 metrov, je na 22. mednarodnem atletskem mitingu v Velenju v teku na 100 metrov tekel rekord stadiona in se spustil pod mejo desetih sekund (9,94). Olimpijska prvakinja Sandra Perković iz Hrvaške je disk vrgla 69,58 m, kar je drugi izid sezone, prvega pa ima v lasti sama.

Slovenska rekorderka Martina Ratej je bila druga v metu kopja (61,14 m), pred njo je bila le lastnica izida sezone na svetu Turkinja Eda Tugsuz, ki je slavila s 63,93 m. Povsem blizu normi za svetovno prvenstvo avgusta v Londonu (52,10) sta bili prvouvrščeni obetavni slovenski atletinji Anita Horvat, ki je zmagala na 400 metrov (52,18), ter drugouvrščena Agata Zupin (52,29).

Robert Renner je s 5,50 m delil prvo mesto v skoku v višino, med atletinjami je v tej disciplini zmagala Tina Šutej s 4,40 m, na 4,55 m, kar je norma za SP, pa je bila trikrat neuspešna. Letvico na višini norme za SP pa je trikrat podrla tudi Maruša Černjul, ki je v skoku v višino zmagala z 1,89 m.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.