Zlati olimpijec iz bizarnega razloga hudo pretepel soseda

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nekdanji hokejist, ki je pomagal spisati eno najlepših zgodb ameriškega športa, se je znašel v primežu zakona.
Oglej si celoten članek

Mike Pavelich ima sodeč po priimku korenine nekje blizu naših krajev. Rodil se je leta 1958 v Minnesoti in bil leta 1980 član hokejske reprezentance ZDA, ki je v finalu olimpijskih iger v v Lake Placidu senzacionalno premagala Sovjetsko zvezo. Pavelich je za slavje proti "rdečemu stroju" s 4:3 prispeval dve asistenci, tudi tisto za zmagoviti gol Mika Eruzioneja.

V zadnjih letih Pavelichu ne gre več tako dobro. Leta 2012 je umrla njegova žena Kara, zatem pa je zašel v finančne težave. Leta 2014 je dal svojo zlato olimpijsko medaljo na dražbo, izklicna cena je znašala 62.000 ameriških dolarjev.

Tragično Zavzel se je za dekle, v pretepu smrtno poškodovan

V teh dneh se je spet znašel v novicah, saj naj bi pretepel soseda. Slednjega je obtožil, da mu je v pivo vrgel neznano substanco, ki naj bi Pavelicha dodatno opila. Vse skupaj se je zgodilo na pikniku, ki ga je organiziral nekdanji hokejist na svojem domu v Lutsenu v zvezni državi Minnesota.

Pavelich se je soseda lotil s kovinskim drogom in ga dobro zdelal. Reševalci so žrtev našli v šoku, imel je zaradi zlomov vidno zvito nogo, dve zlomljeni rebri, poškodovano ledvico in počeno vretence.

Pristojni sodnik je za Pavelicha določil zaslišanje o mentalnem zdravju. Glede na dostopne dokumente se je bivši olimpijec v dosedanjem postopku branil brez odvetnika.

Po olimpijskih igrah 1980 in "čudežu na ledu" je nizkorasli Pavelich zaigral v ligi NHL, čeprav ni bil izbran na naboru. Nastopal je za New York Rangers, nato pa še za Minnesoto in San Jose. Ob koncu kariere je zaigral še v italijanskem Bolzanu.

Kariero je končal leta 1993. V dveh filmih, ki so ju posneli po zgodbi zlate ameriške olimpijske reprezentance, sta ga igrala Jack Blessing oziroma Chris Koch.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.