Ameriški olimpijec storil samomor

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nekdanji reprezentant ZDA v bobu, 43-letni Pavle Jovanović, je v soboto storil samomor, je sporočila Ameriška zveza za bob.
Oglej si celoten članek

Športnik srbskega rodu Pavle Jovanović je največji uspeh zabeležil leta 2004, ko se je na svetovnem prvenstvu v Königseeju v štirisedu okitil z bronasto kolajno. Leta 2006 je nastopil na olimpijskih igrah v Torinu, kjer je tako v dvosedu kot v štirisedu zasedel sedmo mesto.

Foto: Epa Pavle Jovanović

Nastopiti bi moral že na olimpijskih igrah leta 2002 v Salt Lake Cityju, a so pred igrami ugotovili, da si je pomagal z nedovoljenimi poživili, prejel je dveletno kazen nastopanja. Od leta 2011 je bil nekaj časa član srbskega boba.

V zadnjih treh letih je to že druga smrt ameriških tekmovalcev v bobu, leta 2017 je v spanju umrl Steven Holcomb, ki je na olimpijskih igrah leta 2010 kot krmar ZDA privozil prvo zlato kolajno v zgodovini. Holcomb je v dvosedu nekaj časa tekmoval tudi z Jovanovićem.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.