Šport > Zimski športi
2272 ogledov

Ameriški olimpijec storil samomor

Pavle Jovanović Reševalni pas/Twitter
Nekdanji reprezentant ZDA v bobu, 43-letni Pavle Jovanović, je v soboto storil samomor, je sporočila Ameriška zveza za bob.

Športnik srbskega rodu Pavle Jovanović je največji uspeh zabeležil leta 2004, ko se je na svetovnem prvenstvu v Königseeju v štirisedu okitil z bronasto kolajno. Leta 2006 je nastopil na olimpijskih igrah v Torinu, kjer je tako v dvosedu kot v štirisedu zasedel sedmo mesto.

Pavle Jovanović | Avtor: Epa Epa

Nastopiti bi moral že na olimpijskih igrah leta 2002 v Salt Lake Cityju, a so pred igrami ugotovili, da si je pomagal z nedovoljenimi poživili, prejel je dveletno kazen nastopanja. Od leta 2011 je bil nekaj časa član srbskega boba.

V zadnjih treh letih je to že druga smrt ameriških tekmovalcev v bobu, leta 2017 je v spanju umrl Steven Holcomb, ki je na olimpijskih igrah leta 2010 kot krmar ZDA privozil prvo zlato kolajno v zgodovini. Holcomb je v dvosedu nekaj časa tekmoval tudi z Jovanovićem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice