Ameriško Slovenko ugnala za 6,73 s

Foto: EPA
Foto: EPA
Slalomska kraljica Mikaela Shiffrin je zmagala na tekmi ameriškega državnega prvenstva v San Valleyju. Drugo mesto je osvojila Američanka slovenskih korenin Lila Lapanja.
Oglej si celoten članek

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je drugouvrščeno ameriško Slovenko premagala za neverjetnih 6,73 sekunde.

V nedeljo bo nastopila še na tekmi državnega prvenstva v veleslalomu.

''Tekmo bom tretirala, kot da gre za svetovni pokal. Hrib je odličen, podlaga prav tako. Letos sem dobro smučala na obeh veleslalomih za svetovni pokal, a nobenega nisem končala,'' je povedala 21-letnica.

Američanka je preteklo sezono začela udarno in prepričljivo dobila oba uvodna slaloma, nato pa si je na ogravenju pred veleslalomom v Areju poškodovala koleno. Po dveh mesecih se je zmagoslavno vrnila v svetovni pokal in se v Crans Montani nemudoma povzpela na najvišjo stopničko.

V sezoni 2015/2016 je dobila vseh pet slalomov, ki se jih je udeležila, okroglih 500 točk pa je v skupnem seštevku discipline zadostovalo za četrto mesto.

Shiffrinova je novembra lani v Aspnu poskrbela za rekordno prednost na slalomih za svetovni pokal. Drugouvrščeno Veroniko Velez Zuzulovo je premagala za 3,07 sekunde.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.