Šport
12 ogledov

Ameriško Slovenko ugnala za 6,73 s

mikaela shiffrin EPA
Slalomska kraljica Mikaela Shiffrin je zmagala na tekmi ameriškega državnega prvenstva v San Valleyju. Drugo mesto je osvojila Američanka slovenskih korenin Lila Lapanja.

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je drugouvrščeno ameriško Slovenko premagala za neverjetnih 6,73 sekunde.

V nedeljo bo nastopila še na tekmi državnega prvenstva v veleslalomu.

''Tekmo bom tretirala, kot da gre za svetovni pokal. Hrib je odličen, podlaga prav tako. Letos sem dobro smučala na obeh veleslalomih za svetovni pokal, a nobenega nisem končala,'' je povedala 21-letnica.

Američanka je preteklo sezono začela udarno in prepričljivo dobila oba uvodna slaloma, nato pa si je na ogravenju pred veleslalomom v Areju poškodovala koleno. Po dveh mesecih se je zmagoslavno vrnila v svetovni pokal in se v Crans Montani nemudoma povzpela na najvišjo stopničko.

V sezoni 2015/2016 je dobila vseh pet slalomov, ki se jih je udeležila, okroglih 500 točk pa je v skupnem seštevku discipline zadostovalo za četrto mesto.

Shiffrinova je novembra lani v Aspnu poskrbela za rekordno prednost na slalomih za svetovni pokal. Drugouvrščeno Veroniko Velez Zuzulovo je premagala za 3,07 sekunde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.