Anaheim povedel v finalu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Prva zmaga v finalu zahodne konference severnoameriške lige NHL je pripadla Anaheim Ducksom, ki so z 4:1 premagali ekipo Chicago Blackhawks.
Oglej si celoten članek

Prvo zmago v finalu zahodne konference lige NHL so hokejisti Anaheim Ducks proti Chicago Blackhawksom dosegli pred domačo publiko. Za domače so zadeli Hampus Lindholm, Nate Thompson in Jakob Silfverberg, za goste pa je bil uspešen Brad Richards.

Veliko zaslugo za zmago Anaheima je imel tudi njihov vratar Frederik Andersen, ki je zbral 32 obramb. Anaheim je tako v svojem prvem konferenčnem finalu po osmih letih povedel, hkrati pa izboljšal razmerje zmag in porazov v tej končnici na 9:1.

Chicago je sicer visoka ovira v primerjavi s prejšnjimi tekmeci, toda samozavest Ducksov je zrasla po izvrstni predstavi v vseh fazah igre, ki jo je nadgradil še danski vratar. "Mislim, da vsi v slačilnici verjamemo, da lahko premagamo to ekipo. Imam dober občutek, kar se je pokazalo na tej tekmi. V prihodnje bodo tudi oni zagotovo zaigrali še bolj čvrsto, zato moramo biti na drugi tekmi še boljši," je ameriškim medijem dejal Andersen, ki je drugo sezono v ligi NHL.

Naslednja tekma končnice zahodne konference bo v noči na sredo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.