Šport
18 ogledov

Anaheim povedel v finalu

anaheim ducks Profimedias
Prva zmaga v finalu zahodne konference severnoameriške lige NHL je pripadla Anaheim Ducksom, ki so z 4:1 premagali ekipo Chicago Blackhawks.

Prvo zmago v finalu zahodne konference lige NHL so hokejisti Anaheim Ducks proti Chicago Blackhawksom dosegli pred domačo publiko. Za domače so zadeli Hampus Lindholm, Nate Thompson in Jakob Silfverberg, za goste pa je bil uspešen Brad Richards.

Veliko zaslugo za zmago Anaheima je imel tudi njihov vratar Frederik Andersen, ki je zbral 32 obramb. Anaheim je tako v svojem prvem konferenčnem finalu po osmih letih povedel, hkrati pa izboljšal razmerje zmag in porazov v tej končnici na 9:1.

Chicago je sicer visoka ovira v primerjavi s prejšnjimi tekmeci, toda samozavest Ducksov je zrasla po izvrstni predstavi v vseh fazah igre, ki jo je nadgradil še danski vratar. "Mislim, da vsi v slačilnici verjamemo, da lahko premagamo to ekipo. Imam dober občutek, kar se je pokazalo na tej tekmi. V prihodnje bodo tudi oni zagotovo zaigrali še bolj čvrsto, zato moramo biti na drugi tekmi še boljši," je ameriškim medijem dejal Andersen, ki je drugo sezono v ligi NHL.

Naslednja tekma končnice zahodne konference bo v noči na sredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.