Anelka je morda že odigral zadnjo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Komisija je naložila Nicolasu Anelkaju pet tekem prepovedi in finančno kazen zaradi neprimerne geste, suspendiral ga je tudi klub.
Oglej si celoten članek

Posebna komisija je odločila, da mora francoski napadalec Nicolas Anelka odslužiti pet tekem prepovedi igranja in plačati kar 80.000 britanskih funtov kazni. Vse to je posledica geste, ki se je je nogometaš angleškega prvoligaša West Bromwich Albiona poslužil ob proslavljanju zadetka. Po njihovem mnenju je s. 'quanelle', za katero pravijo, da ima antisemitski pomen, kršil kodeks nogometne zveze, čeprav so mu pritrdili, da njegovo sporočilo ni bilo namenjeno proti katerikoli družbeni skupini.

Tudi sama kazen se mora ne zdi tako huda, a bi lahko njene posledice odmevale precej bolj. Anelka se lahko v naslednjem tednu na odločitev pritoži in s tem prestavi njeno uveljavitev, a igralca je suspendiral tudi njegov delodajalec. Glede na to, da je do konca sezone le še 11 tekem, bi to prav lahko pomenilo predčasen konec za Anelkaja. In to ne samo sezone, ampak morda celo kariere.

Francoz, ki je v preteklosti igral za številne nogometne velikane po Evropi (in tudi na Kitajskem), se je že v preteklosti spogledoval z upokojitvijo, zadnji udarec pa bi ga lahko dokončno potisnil v odločitev, da čevlje postavi v kot.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.