Šport > Nogomet
47 ogledov

Anelka je morda že odigral zadnjo

Anelka West Ham United West Bromwich Albion WBA Premier League proslavljanje pro Reševalni pas/Twitter
Komisija je naložila Nicolasu Anelkaju pet tekem prepovedi in finančno kazen zaradi neprimerne geste, suspendiral ga je tudi klub.

Posebna komisija je odločila, da mora francoski napadalec Nicolas Anelka odslužiti pet tekem prepovedi igranja in plačati kar 80.000 britanskih funtov kazni. Vse to je posledica geste, ki se je je nogometaš angleškega prvoligaša West Bromwich Albiona poslužil ob proslavljanju zadetka. Po njihovem mnenju je s. 'quanelle', za katero pravijo, da ima antisemitski pomen, kršil kodeks nogometne zveze, čeprav so mu pritrdili, da njegovo sporočilo ni bilo namenjeno proti katerikoli družbeni skupini.

Tudi sama kazen se mora ne zdi tako huda, a bi lahko njene posledice odmevale precej bolj. Anelka se lahko v naslednjem tednu na odločitev pritoži in s tem prestavi njeno uveljavitev, a igralca je suspendiral tudi njegov delodajalec. Glede na to, da je do konca sezone le še 11 tekem, bi to prav lahko pomenilo predčasen konec za Anelkaja. In to ne samo sezone, ampak morda celo kariere.

Francoz, ki je v preteklosti igral za številne nogometne velikane po Evropi (in tudi na Kitajskem), se je že v preteklosti spogledoval z upokojitvijo, zadnji udarec pa bi ga lahko dokončno potisnil v odločitev, da čevlje postavi v kot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.