Angleški klubi z ogromno izgubo

Manchester United, Manchester City
Premier league zaradi krize ob vsaj 340 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Klubi v angleški nogometni premier league bodo zaradi posledic pandemije novega koronavirusa v tej sezoni izgubili med 340 in 400 milijoni evrov. To je številka, ki bo po poročanju britanske javne televizije BBC nastala zaradi neizpolnjenih pogodb, vezanih na televizijske pravice.

Izguba več sto milijonov evrov klubom grozi, četudi bi v Angliji izpeljali nadaljevanje sezone s tekmami za zaprtimi vrati in brez gledalcev. Do podobne številke je prišel tudi časnik The Guardian, ki je preračunal, da bo za klube izguba znašala 390 milijonov evrov.

Razlog za takšne minuse so sklenjene pogodbe z nosilci televizijskih pravic, ki jih zaradi novih okoliščin klubi ne bodo mogli izpolniti. Predvsem zaradi prekoračenih časovnih rokov, saj bi se lahko premier league v najboljšem primeru nadaljevala šele junija.

Zvezdnik: "To je pof... šala, je... se mi za moralo države"

Še precej večja pa bi bila izguba, če tekmovanja ne bi mogli izpeljati do konca. Izvršni direktor Premier league Richard Masters je nedavno pojasnil, da bi v tem primeru izguba za klube znašala celo milijardo evrov.

Po odločitvi britanske vlade se zaradi posledic epidemije novega koronavirusa velika tekmovanja v državi ne morejo začeti pred 1. junijem. Moštva bodo lahko začela skupinske treninge predvidoma 18. maja.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.