Šport > Nogomet
2023 ogledov

"To je pof... šala, je... se mi za moralo države"

Danny Rose Profimedia
Angleški reprezentant ostro odgovoril na

Občasni angleški reprezentant Danny Rose, ki je bil v tej sezoni s strani Tottenhama posojen Newcastlu, se je burno odzval na projekt pristojnih, ki si želijo v času pandemije novega koronavirusa čim prej vrniti nogometaše na zelenice in nadaljevati z angleškim prvenstvom.

To naj bi se po sedanjih načrtih znova pričelo 12. junija. "To je pof... šala, ne bom vam lagal," je zapisal Rose.

"Vlada pravi, da bo vrnitev nogometa dvignila moralo nacije. Je... se mi za moralo v državi. Življenja ljudi so v nevarnosti. O nogometu se sploh ne bi smelo govoriti, tudi ne o njegovem povratku, dokler se številke obolelih množično ne zmanjšajo," je nadaljeval bočni branilec. 

"Videli bomo, testiran bom v petek. Moral bom počakati. Včeraj nisem poslušal novic. Nisem pozoren na govorive o vrnitvi, žalosten sem, ker so ljudje bolni. Nogomet bi moral biti zadnja stvar, ki bi jo bilo potrebno rešiti," je na instagramu še zapisal 29-letni nogometaš.

Do konca prvenstva je sicer še devet krogov, za zdaj pa ima največ simpatij predlog, da bi tekme odigrali na nevtralnem terenu, del tekem pa bi prenašali na brezplačnih TV-kanalih.Tudi drugi športi, kot so kriket, ragbi in boks, upajo, da bodo lahko nadaljevali tekmovanja na začetku julija.

Za zdaj v vladnem načrtu še ni jasno, kdaj bodo lahko tekme v živo spremljali tudi gledalci.

V Angliji se je do torka okužilo 223.060 ljudi, 32.065 jih je umrlo. V ponedeljek so bile sicer številke najnižje po dolgem času. Ugotovljenih je bilo 3.877 novih okužb, 210 oseb je izgubilo življenje zaradi koronavirusa. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice