Šport > Nogomet
63 ogledov

Še en angleški prvoligaš pristal na nižanje plač

david moyes Epa David Moyes (skrajno levo) je pristal na 30-odstotno znižanje plače.
Nogometaši in trener so naposled dosegli dogovor z vodstvom premierligaškega kluba.

Nogometaši angleškega moštva West Ham v premier league so se z lastniki kluba dogovorili za znižanje plač v obdobju pandemije novega koronavirusa. Trener londonskega moštva David Moyes si je osebne prihodke znižal za 30 odstotkov, za ta korak sta se odločila tudi podpredsednica kluba Karren Brady in finančni direktor Andy Mollett.

West Ham je po Southamptonu druga ekipa v premier league, ki se je odločila za znižanje plač v obdobju novega koronavirusa.

To odločitev so z velikim veseljem sprejeli tudi lastniki londonskega kluba, ki bodo s prihranjenimi sredstvi iz tega naslova podprli celotno infrastrukturo kluba in omogočili, da bodo drugi zaposleni v klubu v času pandemije prejemali 100-odstotne plače.

Predsednika David Sullivan in David Gold ter drugi delničarji West Hama bodo v klub dodatno vložili še 30 milijonov funtov za reševanje likvidnostnih težav v času pandemije novega koronavirusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.