Šport > Nogomet
102 ogledov

Zvezdnik proti: Bojim se, bojijo se tudi ostali igralci

sergio aguero Epa
Vodilni možje angleškega nogometa znova želijo odpreti Premier League, a zanje težavo predstavljajo tudi nogometaši.

Zvezdnik Manchester Cityja Sergio Agüero je zatrdil, da so številni igralci Premier League preplašeni in da zaradi koronavirusa niso pripravljeni tvegati in nadaljevati z igranjem. Argentinec pravi, da ga spreleti srh ob misli na treninge in tekme.

"Večina igralcev se boji, daj imajo družine, otroke, tudi dojenčke. Ko se bomo vrnili na zelenice, bomo vsi pod velikim pritiskom. Če bo nekdo le zakašljal, bomo vsi zelo previdni," je Agüero dejal za El Chiringuito in dodal: "Obstajajo ljudje, ki so okuženi, a nimajo simptomov in za okužbo sploh ne vedo. Oni vas lahko takoj okužijo. Lahko zbolite, ne da bi sploh kaj zaslutili."

Premier League bi z odpovedjo ostala brez okoli milijarde funtov, tega pa si vodilni možje angleškega nogometa nikakor ne želijo. Klubi naj bi sicer s treningi začeli 9. maja, nadaljevanje prvenstva pa se načrtuje za 8. junij.  Druge podrobnosti za zdaj niso znane, vsekakor pa naj bi se igralo pred praznimi tribunami.

Moise Kean Premier League Šport Kršil pravila in to objavil, zdaj bo kaznovan

Obstaja sicer tudi predlog, da bi klubi odpotovali v eno izmed drugih držav, kjer bi igralci ob strogih varnostnih ukrepih odigrali še preostalih 90 tekem v kontroliranih pogojih.

Velika Britanija po številu okuženih (172.253) sicer zaostaja le za ZDA, Španijo in Italijo, po številu umrlih (26.771) pa za ZDA in Italijo, vendar se pričakuje, da bo slednjo kmalu tudi dohitela.

Premier League trofeja Najbogatejši klub? Šport Klub iz Premier League prevzema milijarder s krvavimi rokami
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice