Šport > Nogomet
83 ogledov

Nogometaši na pomoč zdravstvenemu sistemu

Angleški funti Shutterstock
Zvezdniki si želijo pomagati tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Nogometaši elitne angleške lige so osnovali akcijo za pomoč Nacionalni zdravstveni službi (NHS) v boju proti pandemiji novega koronavirusa. NHS ima poseben dobrodelni sklad NHSCT, kamor se bodo vplačevala sredstva iz nogometne akcije "igralci skupaj".

V akcijo so se že takoj vključili številni nogometaši na čelu s kapetanom angleške izbrane vrste in ekipe Tottenham Hotspur Harryjem Kanom ter kapetani Liverpoola Jordan Henderson, Manchester Cityja Fernandinho, Arsenala Hector Bellerin in Manchester Uniteda Marcus Rashford.

"Naš zdravstveni sistem doživlja težke trenutke in mi smo pripravljeni pomagati, koliko bo mogoče. Igralci vseh ekip sodelujejo pri tem, da pomagamo hitro, in tistim, ki to najbolj potrebujejo," so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

V Veliki Britaniji se je do četrtka okužilo več kot 60.700 ljudi, zaradi v zadnjih letih zelo skromnih vlaganj v britansko zdravstvo in posledično pomanjkanja ustrezne opreme, pa je Združeno kraljestvo celo peto po številu smrtnih žrtev zaradi koronavirusa. Umrlo je 7.097 oseb. V Nemčiji, kjer imajo skoraj 80.000 več primerov, je življenje izgubilo 2.350 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice