Šport > Nogomet
546 ogledov

Predsednik FA: "Grozi nam razpad sistema, rešitev je samo ena!"

nogometno igrišče zelenica zastavica kot Epa
Prvi mož angleške nogometne zveze (FA) je zelo zaskrbljen, da bi lahko posledice zaradi novega koronavriusa zdesetkale podobo otoškega nogometa.

Predsednik angleške nogometne zveze Greg Clarke je na zelo dramatičen način opozoril, da bi finančna škoda zaradi prekinitve nogometnih aktivnosti luči svetovne pandemije lahko imela dramatične posledice za številne klube in lige.

Edino rešitev vidi v tem, da se finančno breme enakomerno porazdeli med vse nogometne akterje na Otoku.

Usoda ligaških tekmovanj na stari celini je trenutno še vedno v zraku, čeprav se Evropska nogometna zveza (Uefa) v sodelovanju z drugimi krovnimi zvezami na vse pretege trudi, da bi jih spravili pod streho.

Premier League trofeja | Avtor: Epa Epa
Clarke je svoje sodelavce in vse druge nogometne veljake opozoril, da so med možnimi posledicami finačnega zloma tudi izguba številnih klubov in tekmovanj pod okriljem FA.

"Nogomet se je znašel pred ekonomskimi izzivi, kakršnih si niti v sanjh nismo mogli predstavljati. Pandemiji bodo sledile hude finančne posledice, katere bodo občutili prav vsi poslovni sektorji. Grozi nam nevarnost, da zaradi finančnega zloma izgubimo nekatere klube in lige. Številne skupnosti bi tako ostale brez ljubljenih klubov, možnosti za njihovo ponovno obuditev pa bi bile izredno majhne," je posvaril predsednik FA.

"V boju s tem neprecedenčnim izzivom pozivam vse delničarje, igralce, navijače, klube, lastnike in administrativne delavce, naj prevzamejo del bremena ter s tem omogočijo preživetje nogometa. Zavedati se morate, da tudi premierligaški klubi niso imuni na trenutno stanje, tudi za njih bodo finančne posledice ogromne. Dogovoriti se moramo za skupni načrt, kako bomo rešiti to igro. Prispevajte! Nogomet je ekipni šport in zdaj je čas za timsko delo," je dodal Clarke.

greg clarke | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice