Svet
45486 ogledov

ZDA kot v nočni mori, Trumpov izpad na tiskovni konferenci

Ameriški predsednik Donald Trump Epa
Uradno je za covid-19 zbolelo že več kot 400 tisoč Američanov, umrlo je že skoraj 13 tisoč ljudi, o pravi katastrofi pa poročajo iz države New York.

Ameriški predsednik Donald Trump je Američane opozoril, da je pred njimi najbolj črn teden. Številni so najavljali kombinacijo terorističnih napadov 11. septembra in napad na Pearl Harbor v drugi svetovni vojni.

denar dolarji padanje Zgodovinsko Svet Američani bodo razdelili 2000 milijard dolarjev

Črni dnevi so zdaj očitno prišli, številni upajo, da so vsaj v New Yorku dosegli vrhunec okužb, kar pa ne pomeni vrhunca po številu umrlih. Samo v državi New York, kjer je uradno okuženih že več kot 140 tisoč ljudi, poročajo o več kot 800 umrlih v 24 urah, po podatkih Univerze Johns Hopkins pa naj bi v ZDA v enem dnevu za covid-19 umrlo 1.858 ljudi, poroča CNN, pri čemer sploh ni znano ali so 806 umrlih v New Yorku vključili v skupno število umrlih v zadnjih 24 urah.

Donald Trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Na novinarski konferenci delovne skupine proti koronavirusu je Trump skušal odgovornost za težave ZDA naprtiti WHO. Doslej je krivil predhodnika Baracka Obamo in Kitajsko. Zdaj je na vrsti WHO, za katero je dejal, da je zamudila vlak in je preveč "kitajskocentrična". Zaradi tega ji bo odvzel ameriška sredstva. Na novinarsko vprašanje, ali se mu zdi to pameten ukrep v času zdravstvene krize svetovnih razsežnosti, se je Trump malce povlekel nazaj in dejal, da o ukinitvi sredstev le razmišlja.

Donald Trump Težki dnevi Svet Trump napovedal "veliko smrti"

Guverner Andrew Cuomo je dejal, da je število okuženih v New Yorku doseglo vrhunec, kljub temu pa je bistvenega pomena, da ljudje ostajajo doma: "Moramo biti pametni. Moramo biti na varnem," je povedal novinarjem.

Donald Trump ZDA Šport Trump: "Želim si navijače v dvoranah. Kmalu!"

Večina Američanov dela prav, ko ostaja doma in se drži ukrepov za zajezitev širjenja okužbe je za ABC dejal Ameriški generalni kirurg Jerome Adams in dodal, da bi morali prebivalci Wisconsina, kjer so izpeljali volitve, držati razdaljo eden od drugega šest metrov in nositi maske.

Covid-19 | Avtor: Profimedia Profimedia

Verjetno bo v prihodnjih dneh statistika smrti še bolj črna, saj naj bi po novem tudi pri tistih, ki so umrli na domu, kot vzrok navajali covid-19. V poročila naj bi dodajali ljudi, ki so umrli doma in so verjetno imeli to bolezen, vendar niso bili testirani.

Trump je na novinarski konferenci še ugotovil, da koronavirus bolj prizadeva temnopolte Američane. Direktor Nacionalnega inštituta za zdravje Anthony Fauci je pojasnil, da je med temnopoltimi višji delež bolnikov s sladkorno boleznijo, visokim pritiskom, preveliko telesno težo ter astmo in koronavirus bolj prizadeva bolnike s temi težavami kot ljudi brez njih. Tako pač je in tu se zdaj v kratkem času ne da nič storiti, kot le ponuditi najboljšo možno nego.

ustavna obtožba Donald Trump Koronavirus Slovenija Trump napadel Svetovno zdravstveno organizacijo

Novi koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Američani sicer še kar sprejemajo nove in nove ukrepe. Guvernerka Rhode Islanda Gina Raimondo je prebivalcem zapovedala, da vodijo dnevnik ljudi, s katerimi so imeli stike v zadnjih dneh. V državi News Jersey, kjer je že več kot 40 tisoč uradnih okužb, bodo zaprli vse državne parke in gozdove ter druge parke, da bi "nadaljevali socialno distanciranje", je dejal vladni minister Phil Murphy.
 

Komentarjev 20
  • V-RA 20:26 11.april 2020.

    Kakšen izpad? Trump ima prav, Who je podružnica Kitajske zdravstvene org. Januarja Who objavi, da se virus ne prenaša iz človeka na človeka, Kitajska pokupi 2 miljardi mask iz tujine in 25 miljonov zaščitne opreme, prepove izvoz le te iz ...prikaži večz Kitajske (podjetja so sicer tuja) zapre notranji promet, iz Wuhana, ne morš v Peking, lahko pa letiš v svet. Who jim cel čas drži štango. Napovedane so hude tožbe proti Kitajski. https://www.youtube.com/watch?v=XMJ0EmMfb3U&feature=youtu.be

  • Žurnalček 12:04 09.april 2020.

    Slej kot prej bo vsa tale starčad , ki se vsak dan naslikava po 2 uri na tiskovnih konferencah , kakor tudi protikandidat Sanders , skupaj z že eno nogo v grobu , tja tudi čez mesec ,dva zares stopili ...prikaži večili ! Višek arogance je nenošenje mask ! Po eni strani je pa boljše za nas , kje naj pa svet dobi še 300 miljonov mask na dan ! Do junija jih ne bo več ! Johnson bo pa ta prvi !

  • maresem 16:37 08.april 2020.

    Da WHO odvzame sredstva, mu dam pa čisto prav.