Šport
263 ogledov

Trump: "Želim si navijače v dvoranah. Kmalu!"

Donald Trump Epa
Voditelj Združenih držav Amerike je izrazil prepričanje, da bo šport kmalu spet zadihal s polnimi pljuči.

Ameriški predsednik Donald Trump je v konferenčnem pogovoru s komisarji profesionalnih lig prek luže dejal, da si želi čimprejšnje vrnitve navijačev na stadione in v dvorane v luči krize, ki jo je povzročil novi koronavirus, poročajo tuje tiskovne agencije.

Donald Trump Težki dnevi Svet Trump napovedal "veliko smrti"

"Komisarji tega ne zmorejo. Njihovi športi niso bili ustvarjeni za kaj takega. Celoten koncept naše države ni bil ustvarjen za kaj takega. Moramo se vrniti in želimo se zelo kmalu vrniti," je dejal Trump na tiskovni konferenci skupine za obvladovanje trenutnega položaja v ZDA.

"Želim si navijače v dvoranah. Takoj, ko bomo pripravljeni za nadaljevanje, si želim tudi navijačev. Ne morem vam govoriti o datumih, ampak mislim, da bo to kmalu," je v optimističnem tonu pristavil predsednik ZDA.

Trump je v konferenčnem klicu izrazil prepričanje, da se bo liga ameriškega nogometa (NFL) začela septembru po prvotnih načrtih, še dodajajo viri ESPN. Medtem ko so zadnjo sezono NFL lahko končali pravočasno v februarju, so morali ostala tekmovanja, na čelu z ligo NBA, žensko različico WNBA, hokejsko ligo NHL ter nogometno MLS in bejzbolsko MLB bodisi ustaviti bodisi preložiti.

koronavirus covid-19 test Covid-19 Zdravje V Sloveniji več testov kot pri sosedah, petkrat več kot na Hrvaškem

Za zdaj pa se ne zdi, da bi lahko prek luže v kratkem začeli z nadaljevanjem športnih tekmovanj, saj se virus sars-cov-2 zelo hitro širi. Okuženih je že več kot 300.000 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.