Avto
4251 ogledov

Trumpov izgovor: "Motorji bodo tekli mirneje"

Donald Trump Profimedia
Trump je zavrl enega bistvenih zakonov, ki bo vplival ne le na ZDA, temveč na ves svet.

Zakonodaja glede emisij motornih vozil, ki jo je sprejela še prejšnja administracija Baracka Obame, je veljala za eden najbolj ambicioznih poskusov ZDA sploh v boju proti klimatskim spremembam. Vključevala je nove standarde, ki bi jih morali avtomobili, zgrajeni med leti 2021 in 2026 upoštevati glede porabe. Med drugim da bi morali izpuste CO2 zmanjšati za najmanj pet odstotkov.

Ameriški predsednik Donald Trump pa je zdaj posegel vmes in v torek odločil, da morajo avtomobili od prihodnjega leta zmanjšati izpust le še za 1,5 odstotka, poroča Los Angeles Times. Kot je Trump zapisal na Twitterju, so bile Obamine smernice nerealne in so prinesle s seboj "ogromno nepotrebnih in dragih kazni za kupce". 

Kot se je še pohvalil, je s svojim ukrepom dosegel, da bo povprečna cena avta za kupce nižja za 3.500 dolarjev, hkrati pa da bodo avtomobili varnejši, motorji pa da bodo lepše delovali. Po njegovem bo prav to najbolj pripomoglo k čistejšemu okolju. "Neumni uradniki," je zraven še pripisal.

Barack Obama pa mu ni ostal dolžan. Takoj se je oglasil še sam in prek Twitterja spomnil, kako katastrofalno je Trump doslej vodil boj proti koronavirusu in pozval na jesenske volitve. "Doživeli smo strašne posledice tistih, ki so zanikali opozorila glede pandemije. Ne moremo si privoščiti posledic, če bomo zanikali spremembe v podnebju. Vsi mi, še posebej pa mladi, bi morali od naše vlade zahtevati več in jeseni voliti."

 

 

 

Komentarjev 1
  • sasa94 00:27 03.april 2020.

    Končno bojo američani lahko kupovali vaz,zaz,kamaz in ostalo tehniko iz rusije