Svet
1786 ogledov

Američani bodo razdelili 2000 milijard dolarjev

denar dolarji padanje Shutterstock
V ZDA je prišlo do političnega dogovora o svežnju ukrepov za spodbujanje gospodarstva, ki ga ogroža epidemija novega koronavirusa. Paket je vreden 2000 milijard dolarjev.

Bela hiša in senat sta dosegla zgodovinski dogovor in sprejela sveženj ukrepov v višini 2000 milijard dolarjev, ki bi morale pomiriti strah pred širjenjem koronavirusa.

Ukrepi so imeli hipni učinek, saj so ohrabrili naftni trg, Wall Street pa je zabeležil najuspešnejši trgovalni dan po letu 1933. 2000 milijard dolarjev naj bi zagotovil skok gospodarstva.

Joze P. Damijan Ekonomist napoveduje Slovenija Če ne bomo ukrepali hitro in učinkovito, nas čaka najhujša finančna kriza do zdaj

"Gospe in gospod, končali smo," je dejal direktor za zakonodajne zadeve Bele hiše Eric Ueland po dolgotrajnih pogajanjih s senatom. Pozitivno novico so potrdili tudi v senatu. Vodja senatne večine Mitch McConnell je dejal: "Končno imamo dogovor. Senat je po dneh intenzivnih razprav dosegel dvostranski sporazum o zgodovinskem paketu pomoči za pandemijo."

Donald Trump "Seme" Svet Trump okrivil evropsko "seme" in prekinil vezi (a ne za Hrvaško)

Denar razdeljen v več smeri

Vse podrobnosti dogovora še niso objavljene, je pa znano, da je pomoč osredotočena na neposredna plačila posameznikom in družinam, posojilom za mala podjetja, ugodnostim za zavarovanje za primer brezposelnosti in na posojila za podjetja v stiski.
Predlog zakona o stimulaciji vsebuje tudi določbo, ki bi predsedniku Donaldu Trumpu in njegovi družini ter drugim najvišjim vladnim uslužbencem in članom kongresa preprečila, da bi ob spodbudah dobili posojila ali naložbe iz državnih finančnih programov, so sporočili iz urada vodja demokratske manjšine v senatu Chucka Schumerja.

 | Avtor: Epa Epa

Ne preseneča Svet Trump o koronavirusu: "Resnično mi je jasno. Še zdravniki me sprašujejo, kako toliko vem o tem."

Če bo ukrepe sprejel kongres, bi bil to najpomembnejši zakonodajni ukrep za reševanje krize, ki se stopnjuje z neverjetno hitrostjo. Schumer, ki je dejal, da gre za "največji paket reševanja v ameriški zgodovini", je še dejal: "To ni trenutek za praznovanje - ampak nujnost."

O zakonodajnem predlogu morata glasovati še oba domova kongresa, preden ga bo lahko ameriški predsednik Donald Trump podpisal. McConnell je napovedal, da bo senat o ukrepih odločal še danes.
 

Načrt bo zagotovil obsežno finančno pomoč gospodarstvu, ki ga bo prizadela izguba delovnih mest. Larry Kudlow, glavni gospodarski svetovalec predsednika Donalda Trumpa, pravi: "Ta zakonodaja je nujno potrebna za krepitev gospodarstva, zagotavljanje denarnih tokov in likvidnosti ter stabilizacijo finančnih trgov. Le tako se bo gospodarstvo prebilo skozi trenutno krizo."

 | Avtor: Epa Epa

Donald Trump Koronavirus Svet Kongresnika, ki sta bila v stiku s Trumpom, v karanteni

V skladu z načrtom naj bi posamezniki, ki zaslužijo 75.000 dolarjev bruto dohodka ali manj na leto, dobili neposredna pomoč v višini 1.200 dolarjev, poročeni pari, ki zaslužijo do 150.000 dolarjev bi prejeli 2400 dolarjev pomoči in še dodatnih 500 dolarjev na vsakega otroka. 

Več podrobnosti bo znanih naknadno.
 

Komentarjev 5
  • rosanur 03:05 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • hooucoto 16:39 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • cefoofo 13:38 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks