Svet
4340 ogledov

Kongresnika, ki sta bila v stiku s Trumpom, v karanteni

Donald Trump Epa
Matt Gaetz s Floride in Doug Collins iz Georgije sta začela dvotedensko samoizolacijo.

Dva republikanska kongresnika, ki sta bila v zadnjih dneh v tesnih stikih z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, sta v samokaranteni, zaradi skrbi, da sta bila določeno obdobje v stiku z okuženim z novim koronavirusom covid-19.

V ponedeljek sta Matt Gaetz s Floride in Doug Collins iz Georgije sporočila, da sta začela dvotedensko samoizolacijo, tako kot priporoča Zvezni center za nadzor bolezni in preventivo (CDC) za vse, ki so bili v stiku z okuženimi z virusom. Nobeden od njiju nima simptomov. 

Matt Gaetz | Avtor: Epa Epa

Gaetz je letel skupaj s Trumpom iz Orlanda v Washington, ko so ga na poti obvestili, da je bil pretekli mesec v stiku z nosilcem virusa na konferenci konservativne politične akcije (CPAC) v Marylandu.

Na njegovem Twitterju so objavili, da kongresnik nima simptomov, a da bo danes testiran, zato kmalu pričakujejo rezultate. Prav tako je sporočil, da je tveganje, da se je okužil z novim koronavirusom, majhno.

Collins pa se je po poročanju ameriških medijev v petek rokoval s Trumpom na letališču v Atlanti, preden sta obiskala CDC. Collins je bil prav tako kot Gaetz obveščen, da je bil v stiku z nosilcem virusa na isti konferenci v Marylandu.

V ZDA so sicer do ponedeljka zvečer potrdili skupno 708 okužb z novim koronavirusom in 27 smrtnih žrtev, 15 okuženih pa je doslej ozdravelo.

S potniške ladje Grand Princess so v ponedeljek le izkrcali 2400 potnikov, ki so bili na njej teden dni ujeti ob obali San Francisca. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Gandolf 11:03 10.marec 2020.

    Reveže testirajo ali jim umirajo pod nogami?