Svet
5257 ogledov

Trump o koronavirusu: "Resnično mi je jasno. Še zdravniki me sprašujejo, kako toliko vem o tem."

Trump koronavirus
Trump se je v svojem slogu pohvalil, kako uspešno ukrepa v zvezi s koronavirusom.

Ameriški predsednik Donald Trump je ob izbruhu koronavirusa še zatrjeval, da je večina novic o virusu lažnih. Zdaj pa se tudi republikanci bojijo, da je Trump krizo s svojim zavajanjem le še poglobil. 

Deluje, kot da Trump verjame, da mediji le napihujejo zgodbo o koronavirusu, da bi spodkopali njegove trditve. Obenem pa tudi z delom svoje ekipe nikakor ni zadovoljen: med drugim je potožil tudi nad gospodarskim svetovalcem, saj da "ne naredi dovolj za umiritev trgov". 

Trumpova tiskovna konferenca na CDC (Center for Disease Control) je potekala povsem v njegovem slogu – predsednik se je pohvalil, kako pogumno in učinkovito miri zadeve: "Všeč so mi te stvari. Resnično mi je jasno. Ljudje so presenečeni, ker razumem. Vsi zdravniki me sprašujejo, kako toliko vem o tem. Mogoče imam naravno sposobnost. Mogoče bi moral to storiti, namesto da bi kandidiral za predsednika." 

A odzivi številnih predsednikovih svetovalcev se z izrečenim ne skladajo, poročajo ameriški mediji. Pravijo, da v javnosti Trump deluje samozavestno, v resnici pa je vidno prestrašen in se boji, da bi se okužil z virusom.

Zgodbe o Trumpovem strahu pred korovirusnom so se razširile po Beli hiši. Prejšnji teden je Trump povedal sodelavcem, da se boji, da ga bodo novinarji poskušali namerno okužiti s koronavirusom, poroča Vanity Fair, baje pa naj bi tudi za vstop v Belo hišo moral vsakdo imeti potrdilo, da ni okužen.

A kljub temu da strokovna javnost pritiska na Trumpa, naj odpove množične shode v okviru njegove kampanje, kjer se zbira več tisoč ljudi, se ta ne da. 

Donald Trump Koronavirus Svet Kongresnika, ki sta bila v stiku s Trumpom, v karanteni
Komentarjev 2
  • Besi 17:18 28.marec 2020.

    On je največa sramota v ameriški zgodovini predsednikovanja,ko bi ga virus vsaj mal oplazu,bog mi pomagaj kaj govorim

  • Avatar olor
    olor 09:48 12.marec 2020.

    Lahko da veliko ve o tem virosu, mogoče ga je tudi on lansiral v svet.