Slovenija
5505 ogledov

Trump napadel Svetovno zdravstveno organizacijo

Donald Trump Epa
Ameriški predsednik očita svetovni zdravstveni organizaciji, da je "zamočila".

Donald Trump je danes očital Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO), da je "zamočila" pri odzivu na izbruh novega koronavirusa in da je bila preveč pod vplivom Kitajske. Zagrozil je še, da bodo ZDA preučile sredstva, ki jih namenjajo organizaciji.

"WHO je res zamočila," je tvitnil ameriški predsednik. Nadaljeval je, da je organizacija, čeprav večino sredstev prejme od ZDA, precej orientirana na Kitajsko. "To bomo podrobneje preučili," je dodal.

Kritičen je bil tudi do po njegovem napačnih nasvetov WHO. "Na srečo sem že zgodaj zavrnil njihov nasvet, naj ostanejo naše povezave s Kitajsko odprte. Zakaj ste nam dali tako napačno priporočilo?" je še zapisal.

Trump je sicer v začetku leta hvalil Kitajsko zaradi njenega obvladovanja izbruha koronavirusa, so pa bile ZDA tudi med prvimi, ki so ukinile letalske povezave s Kitajsko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V ZDA se borijo z obsežnim izbruhom covida-19. Doslej se je z novim koronavirusom okužilo okoli 370.000 ljudi, umrlo pa jih je okoli 11.000.

Janez Janša Koronavirus v SLO Slovenija Janša: Nekatere ukrepe bi začeli rahljati že v torek

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • max 00:26 08.april 2020.

    trump je potrjen bumbar, ampak tokrat ga v tej izjavi popolnoma podpiram. WHO je okostenela in neodzivna organizacija, z refleksi dinozavra. Razpolaga pa z večjimi sredstvi kot polovica zdravstvenih sistemov na svetu.

  • Bizgec 19:50 07.april 2020.

    Saj ima prav. WHO je pod nadzorom Kitajske. Poglejte kako je reagiral Bruce Aylward (en od pomočnikov direktorja WHO), ko so ga v intervjuju vprašali o Tajvanu. Poglejte kako je WHO pridigal po Twitterju, da se virusu ne sme reči ...prikaži več "Kitajski virus", ker je to rasizem (čeprav se mnogi virusi in bolezni imenujejo po regijah, kjer so bili izbruhi - Zika, Ebola, virus Zahodnega Nila... Itd.

Sorodne novice