Slovenija
2073 ogledov

Na Kitajskem čaka oprema, a se naša vlada ne zgane

Srečko Šestan, Matej Tonin Saša Despot
Alibaba naj bi Sloveniji postavila 24 urni rok, potem ko oprema čaka že 12 dni.

Na Kitajskem po poročanju POP TV že 12. dan čaka za Slovenijo rezerviranih slabih šest milijonov kosov zaščitne in medicinske opreme, samo mask naj bi bilo pet milijonov 600 tisoč kosov. 

Kot navajajo, gre za ponudbo Alibabe, brez posrednika, zaščitno opremo pa bi lahko dobavili med 8. in 19. aprilom, pri čemer raačun zaradi zavlačevanja Slovenije z vsakim dnem raste - poročajo desetih oz 13 milijonih evrov. Po informacijah POP TV naj bi druga članica postopek od naročila do nabave končala v 24 urah. 

dokumenti denar miza evri bankovci Slovenija Samostojne podjetnike je strah, da bodo morali vračati pomoč Ameriški predsednik Donald Trump Črn dan za ZDA Svet ZDA kot v nočni mori, Trumpov izpad na tiskovni konferenci

Alibaba naj bi kor poroča POP TV včeraj, po 11 dneh čakanja, postavila ultimat in 24 rok, da se Slovenija odzove, saj naj bi od 3. aprila, ko je potekala izmenjava dokumentacije in certifikatov, z naše strani vse potihnilo. 

koronavirus COVID-19 zaščitne maske | Avtor: Profimedia Profimedia

Televizija se je obrnila na zavod za blagovne rezerve, a pojasnila ni dobila, s strani uprave za zaščito in reševanje pa so dobili odgovor, da z dobavo nimajo nič. Gospodarsko ministrstvo jih je usmerilo na obrambno, kjer so jim odgovorili, da so Alibabi poslali "usklajeno povpraševanje". 

V času, ko na Kitajskem čakajo na odziv Slovenije, je Alibaba Sloveniji po poročanju POP TV poslala še eno donacijo - 5000 kosov zaščitnih oblek, 5000 vizirjev in deset ventilatorjev, ki so po poročanju televizije že v skladišču v Rojah. 

aleksander čeferin Rešil življenja Šport Slovenija krvavo potrebovala pomoč, Čeferin zavrtel telefon Dostava zaščitnih mask Donacija Slovenija Maske za Slovenijo že v Evropi, Janša se je zahvalil Čeferinu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Papaja Popi 09:37 08.april 2020.

    Ker Kalimero in njegove ovce ne dobijo provizije v žep pač ni zastonj mask !!!!!!!!!! Raje dajo 30 milijonov za Ostržkovo mamico, da pospravijo provizijo in ostali denar.

  • ode 09:07 08.april 2020.

    Kot šiptar, ko ti iz cele lubenice izreže košček in ti ga da pokusiti. potem moraš kupiti celo lubenico. Cena je iz X miljonov v nekaj dneh narasla na 13 miljonov? Gre za čisto izsiljevanje. Kar naj imajo tiste maske ...prikaži več in opremo dvomljive kvalitete. Gre za iste maske, ki jih je SLO podarila Kitajski?

  • midos 09:02 08.april 2020.

    ...če kupuješ prek državnih podjetij se ne da provizij delit ,tako rabijo posrednike za nabavo!!