Šport > Nogomet
1510 ogledov

Slovenija krvavo potrebovala pomoč, Čeferin zavrtel telefon

aleksander čeferin Epa
Novinarka 24ur je potrdila to, na kar je v objavi namignil že slovenski premier Janez Janša.

Slovenija je prejela zajetno pošiljo zaščitnih mask, za kar je v največji meri zaslužen predsedenik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin.

Na to je namignil že aktualni premier Janez Janša, ki se je na novico o odpremi krvavo potrebne zaščitne opreme odzval z zahvalo Čeferinu.

Dostava zaščitnih mask Donacija Slovenija Maske za Slovenijo že v Evropi, Janša se je zahvalil Čeferinu

Podrobnosti Čeferinovega hvale vrednega in neprecenljivega posredovanja je v objavi na twitterju delila novinarka 24ur Nika Kunaver"Zasluga za donacijo 300.000 kitajskih mask, ki so na poti v Slovenijo, gre predsedniku @UEFA  Aleksandru Čeferinu. Pravkar sva govorila, pravi - “Poklical sem svojega prijatelja @JackMa, da imamo problem, ali lahko pomagaš? Še isti dan je šel v akcijo” je zapisala.

"Drži. Po težki situaciji v boju proti zahrbtnemu virusu sem poklical svojega dobrega prijatelja Jacka Maja in ga prosil za pomoč. Takoj se je odzval in v Slovenijo prihaja donacija 300.000 zaščitnih mask in kasneje še druga oprema. Hvaležen sem prijatelju in upam, da zdaj vsi vidimo, da je solidarnost med vsemi ljudmi na svetu ključna za naše preživetje. Vlada je zagotovila logistiko v Belgiji in se odzvala resnično hitro, kar je zelo pohvalno."

Aleksander Čeferin za Delo.si

Komentarjev 3
  • Avatar @narhist
    @narhist 20:13 18.marec 2020.

    Pohvalno. Se pa sprašujem ali res država, ki ima na svojem ozemlju TOvarno SAnitetnega MAteriala v taki krizi ni sposobna zagnati proizvodnjo nujno potrebnih mask. ...prikaži večno potrebnih mask.

  • blueone 19:19 18.marec 2020.

    Najlepša hvala gospod Aleksander Čeferin.

  • maresem 19:17 18.marec 2020.

    Hvala g. Čeferin... Naj se pohvali tiste, ki si to zaslužijo.