Angleški mediji: Arsenal ima novega trenerja

Foto: Epa guardiola arteta
Španski strateg naj bi v kratkem postal novi trener londonskega kluba.
Oglej si celoten članek

Če je verjeti nekaterim angleškim medijem, naj bi Španec Mikel Arteta v naslednjih dneh ali tednih postal novi trener nogometašev londonskega Arsenala. Mediji poročajo, da se je nekdanji nogometaš tega kluba sestal z vodstvom in da so bili pogovori uspešni, tako da manjka le še podpis pogodbe.

Arteta, ki je trenutno še pomočnik Pepa Guardiole pri Manchester Cityju, bo na klopi zamenjal Freddia Ljungberga. Šved je ekipo prevzel pred slabim mesecem, ko se je klub razšel z Unaijem Emeryjem, že takrat pa je vodstvo napovedalo, da je le začasna rešitev.

Prihod Artete pozdravlja tudi legendarni trener topničarjev Francoz Arsene Wenger, čeprav meni, da bi tudi Ljungberg lahko ostal dlje časa.

"Mikel je inteligenten, ima strast in znanje. Pred njim je lepa prihodnost. A vse to velja tudi za Ljungberga," je dejal Wenger in dodal, da se je Arteta veliko naučil od Gauardiole, da pa manjka manjka izkušen: "Okoli sebe bo moral zbrati izkušene pomočnike, da bo lahko izničil to pomanjkljivost."

Arsenal je trenutno v angleški ligi na devetem mestu, v zadnjih 14 tekmah pa je zmagal le enkrat. Arteta je zanj od leta 2011 do 2016 zbral 150 nastopov, dosegel pa 16 golov.

Foto: Epa mikel arteta

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.