Angležem uspel neverjeten podvig, to se ni zgodilo še nikoli

Foto: Epa chelsea
Angleškim nogometni klubi so zagospodarili v ligi prvakov in evropski ligi
Oglej si celoten članek

V finalih obeh najmočnejših kluibskih nogometnih tekmovanje v Evropi bodo letos nastopile štiri angleške ekipe. Prvič v zgodovini se je zgodilo, da so si finale priigrala štiri moštva iz ene države.

V prestižnejši ligi prvakov se bosta za lovoriko udarila Tottenham in Liverpool. Gre za prvi vseangleški finale po sezoni 2007/2008, ko je Manchester United po streljanju 11-metrovk premagal Chelsea. 

V finalu evropske lige se bosta pomerila Chelsea in Arsenal. To bo prvi vseangleški finale po inavguralni sezoni 1971/1972, ko je Tottenham premagal Wolverhampton Wanderers. 

Liverpool, Tottenham, Chelsea in Arsenal so letos spisali zgodovinko poglavje angleškga nogometa. Prvi si je finalno vstopnico priigral Liverpool, ki je v torek poskrbel za senzacionalno vrnitev po zaostanku treh golov s prve tekme proti Barceloni. 

Foto: Epa

Dan kasneje so v finale lige prvakov napredovali Spursi, potem ko odločilni zadetek v zadnjih sekundah sodnikovega podaljška dosegel Lucas Moura in s tem končal pravljično sezono nizozemskega Ajaxa.

Tudi Tottenham se je v Amsterdamu reševal iz težkega položaja, saj so domači v prvem polčasu dosegli dva zadetka in skupno vodili že s tremi, nato pa je v drugem delu sledil preobrat, ki je Londončanom prinesel prvi finale v zgodovini lige prvakov.

Foto: Epa tottenham

V četrtek je Arsenal na povratni tekmi premagal Valencio (4:2) in v finale napredoval s skupnim izidom 7:3. Španci so uvodoma povedli z golom Kevina Gameira, a v nadaljevanju niso našli odogovora za razpoloženega Pierre-Emericka Aubameyanga, ki je dosegel hat-trick.

Gameiro je v drugem polčasu dosegel še en zadetek, za Arsenal pe je bil natančen še Alexandre Lacazette.

Foto: Epa arsenal

Bolj tesno je bilo na tekmi drugega polfinalnega para. Prvo srečanje med Chelseajem in Eintrachtom iz Frankfurta se je končalo brez zmagovalca (1:1), identičen izid pa sta moštvi zabeležili tudi na povratnem obračunu.

O finalistu je odločala loterija, po dobrem posredovanju vratarja Kepe pa je odločilni zadetek za Chelsea dosegel Eden Hazard.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.