Šport > Nogomet
313 ogledov

Angležem uspel neverjeten podvig, to se ni zgodilo še nikoli

chelsea Epa
Angleškim nogometni klubi so zagospodarili v ligi prvakov in evropski ligi

V finalih obeh najmočnejših kluibskih nogometnih tekmovanje v Evropi bodo letos nastopile štiri angleške ekipe. Prvič v zgodovini se je zgodilo, da so si finale priigrala štiri moštva iz ene države.

V prestižnejši ligi prvakov se bosta za lovoriko udarila Tottenham in Liverpool. Gre za prvi vseangleški finale po sezoni 2007/2008, ko je Manchester United po streljanju 11-metrovk premagal Chelsea. 

V finalu evropske lige se bosta pomerila Chelsea in Arsenal. To bo prvi vseangleški finale po inavguralni sezoni 1971/1972, ko je Tottenham premagal Wolverhampton Wanderers. 

Liverpool, Tottenham, Chelsea in Arsenal so letos spisali zgodovinko poglavje angleškga nogometa. Prvi si je finalno vstopnico priigral Liverpool, ki je v torek poskrbel za senzacionalno vrnitev po zaostanku treh golov s prve tekme proti Barceloni. 

 | Avtor: Epa Epa

Dan kasneje so v finale lige prvakov napredovali Spursi, potem ko odločilni zadetek v zadnjih sekundah sodnikovega podaljška dosegel Lucas Moura in s tem končal pravljično sezono nizozemskega Ajaxa.

Tudi Tottenham se je v Amsterdamu reševal iz težkega položaja, saj so domači v prvem polčasu dosegli dva zadetka in skupno vodili že s tremi, nato pa je v drugem delu sledil preobrat, ki je Londončanom prinesel prvi finale v zgodovini lige prvakov.

tottenham | Avtor: Epa Epa

V četrtek je Arsenal na povratni tekmi premagal Valencio (4:2) in v finale napredoval s skupnim izidom 7:3. Španci so uvodoma povedli z golom Kevina Gameira, a v nadaljevanju niso našli odogovora za razpoloženega Pierre-Emericka Aubameyanga, ki je dosegel hat-trick.

Gameiro je v drugem polčasu dosegel še en zadetek, za Arsenal pe je bil natančen še Alexandre Lacazette.

arsenal | Avtor: Epa Epa

Bolj tesno je bilo na tekmi drugega polfinalnega para. Prvo srečanje med Chelseajem in Eintrachtom iz Frankfurta se je končalo brez zmagovalca (1:1), identičen izid pa sta moštvi zabeležili tudi na povratnem obračunu.

O finalistu je odločala loterija, po dobrem posredovanju vratarja Kepe pa je odločilni zadetek za Chelsea dosegel Eden Hazard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.