Šport > Nogomet
519 ogledov

V Bakuju se bo igral londonski mestni derbi

Arsenal Mestalla Epa Arsenal je izločil Valencio.
Znana sta oba finalista drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Londonski Arsenal je v polfinalu izločil Valencio in se bo potegoval za svojo tretjo evropsko lovoriko. Po zmagi na prvi tekmi s 3:1 so "topničarji" slavili tudi na Mestalli (2:4) in zanesljivo napredovali. 

Valencia je odlično začela in v 11. minuti povedla, hiter protinapad je zaključil Kévin Gameiro. Po zadetku so "netopirji" nadaljevali s pritiskom, kmalu pa jim je krila spodrezal Pierre-Emerick Aubameyang z natančnim strelom z osemnajstih metrov. Angleži so v preostanku prvega polčasa dobro odbijali napade Špancev.

Takoj na začetku drugega dela so gostje prišli do ključnega zadetka. Po protinapadu se je v kazenskem prostoru dobro znašel Alexandre Lacazette in praktično potopil Valencio. Slednja je sicer hitro izenačila, spet je iz bližine zadel Gameiro, toda še enkrat jo je ohladil Aubameyang, tokrat je zabil iz bližine po asistenci Ainsleya Maitland-Nilesa. V 88. minuti je Gabonec postavil končni izid po podaji Henriha Mhitarjana.

Pierre-Emerick Aubameyang Mestalla | Avtor: Epa Epa

Arsenal je v svoji dosedanji zgodovini na evropski sceni enkrat osvojil Pokal pokalnih zmagovalcev in enkrat Pokal velesejemskih mest - predhodnika Pokala Uefa oziroma Lige Evropa. Leta 2006 je v finalu Lige prvakov klonil proti Barceloni.

Evropska liga Šport Besni navijači zaradi Uefe trgali stole na lastnem stadionu

Finale bo 29. maja na Olimpijskem stadionu v Bakuju (kapaciteta 68.700).

Kepa Arrizabalaga Chelsea Eintracht | Avtor: Epa Epa

Chelsea in Eintracht Frankfurt sta na prvi tekmi v Nemčiji remizirala 1:1, na stadionu Stamford Bridge se je redni del končal z enakim izidom (1:1) in srečanje se je prevesilo v podaljšek ter kasneje v enajstmetrovke,  katerih so bili uspešnejši Angleži.

Domačini so sredi prvega polčasa prevzeli pobudo in v 28. minuti zadeli, potem ko je Eden Hazard z domiselno podajo našel natančnega strelca Rubena Loftus-Cheeka. Ta je imel ob koncu prvega dela priložnost za povišanje prednosti, toda nemška mreža se ni zatresla.

Zato pa so na začetku nadaljevanja zadeli gostje. Dvojno podajo sta si izmenjala Srba Mijat Gačinović in Luka Jović, slednji je efektno nameril za izenačenje na tekmi in v skupnem seštevku.

Do konca rednega dela in tudi v podaljšku sta si obe moštvi priigrali še nekaj priložnosti, toda Kevin Trapp in Kepa Arrizabalaga sta ostala nepremagana.

Pri streljanju enajstmetrovk je prvo napako storil domači kapetan César Azpilicueta, Trapp je njegov strel ubranil. V četrti in peti seriji pa se je izkazal Arrizabalaga, Bask je ustavil strela Martina Hintereggerja in Gonçala Paciêncie, piko na i za domačo slavje pa je postavil hladnokrvni Hazard.

Chelsea Eintracht | Avtor: Epa Epa

Chelsea je Ligo Evropa enkrat že osvojil (2013), enkrat je slavil v Ligi prvakov ter dvakrat v Pokalu pokalnih zmagovalcev. Enkrat je dvignil tudi evropski superpokal.

cheslea zastavica igrišče Fifa Šport Hladen tuš za Chelsea, pravico bo iskal na Cas-u

Liga Evropa, polfinale (povratni tekmi):

Valencia - ARSENAL 2:4 (1:1)  /1:3/
Gameiro 11., 58.; Aubameyang 17., 69., 88., Lacazette 50.

CHELSEA - Eintracht Frankfurt 5:4* (1:1, 1:0)  /1:1/
Loftus-Cheek 28.; Jović 49.

* - po streljanju enajstmetrovk
/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

Alexandre Lacazette Arsenal Valencia Liga Evropa Šport Diši po londonskem derbiju sredi Azerbajdžana
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.