Šport > Nogomet
280 ogledov

Hladen tuš za Chelsea, pravico bo iskal na Cas-u

cheslea zastavica igrišče Epa
Fifin odbor je zavrnil pritožbo angleškega kluba.

Angleški nogometni velikan Chelsea se je pritožil na odločitev Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki je klub zaradi nepravilnosti pri podpisovanju pogodb z igralci, mlajšimi od 18 let, kaznovala s prepovedjo kupovanja novih igralcev v naslednjih dveh prestopnih obdobjih. Vendar pa Fifin odbor za pritožbe svoje odločitve ni spremenil.

Edina sprememba prepovedi, ki velja do konca januarja 2020, je, da bodo v klub lahko pripeljali domače igralce, mlajše od 16 let.

"Fifin odbor za pritožbe se je odločil, da delno ugodi pritožbi, ki jo je vložil Chelsea. Prepoved velja za celoten klub, z izjemo ženske in futsal ekipe, ter ne preprečuje prodaje igralcev," je sporočila Fifa.

Fifa je sicer dejala, da je našla napake pri 29 od 92 preiskanih primerih. Chelsea, ki je razočaran nad odločitvijo, bo prav tako moral plačati globo v višini 460.000 funtov.

Po neuspešni pritožbi na Fifin odbor se bo londonski klub, ki bo prihodnje leto znova zaigral v ligi prvakov, pritožil še na Mednarodno športno razsodišče (Cas).

Trener Chelseaja Maurizio Sarri pravi, da v primeru prepovedi nakupovanja londonski klub ne bo mogel konkurirati letos prevladujočima Manchester Cityju in Liverpoolu.

"Ni lahko, ker je nivo vodilnih dveh ekip zelo, zelo visok. Mislim, da ne bi potrebovali desetih novih nogometašev, potrebovali bi le enega ali dva. Drugače je težko takoj napredovati. Mislim, da smo zelo dobro moštvo, zato bi potrebovali le enega ali dva igralca," je Fifino odločitev komentiral Sarri, ki ga skupaj z varovanci v četrtek čaka povratna tekma polfinala evropske lige proti nemškemu Eintrachtu Frankfurtu.

maurizio sarri | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice