Šport > Nogomet
704 ogledov

Chelsea se igral z ognjem, Frankfurt dalje s pomočjo sodnikov

Pedro Rodriguez
Znani so polfinalisti evropske nogometne lige. To so Chelsea, Valencia, Arsenal in Eintracht Frankfurt.

Največ golov so gledalci na povratnih četrtfinalnih tekmah videli na tekmi med Chelseajem in praško Slavio. Potem ko so Londončani dobili prvo tekmo z 1:0, so danes doma slavili s 4:3. Dvoboj so Angleži danes odločili že v prvem polčasu, potem ko je med drugimi dvakrat zadel Pedro. Čehi so v drugem polčasu sicer nevarno zapretili, a na koncu le omilili poraz.

Eintracht Frankfurt : Benfica | Avtor: Epa Epa

Dvoboj Eintrachta in Benfice je pripadel Nemcem. Portugalci so prvo tekmo dobili s 4:2, današnji gostitelji pa so slavili z 2:0 in napredovali zaradi golov v gosteh. Tokrat sta za Nemce zadela Filip Kostić v 37. in Sebastian Rode v 67. minuti. Srbski reprezentant je sicer zadel iz zelo sumljive situacije, saj se je ob strelu soigralca nahajal v prepovedanem položaju, žoga pa se je nato od vratnice odbila prav do njega. Stranski sodnik je tako storil napako, a ker v Evropski ligi ni tehnologije VAR, je zadetek obstal, trener Benfice pa je zaradi protesta prejel rdeči karton.

Že pred povratno tekmo je bilo jasno, da bo med polfinaliste napredovala Valencia, ki je že na prvi tekmi v gosteh slavila s 3:1, danes pa zmagala z 2:0. Valencia je dosegla v vsakem polčasu po zadetek, zadela sta Antonio Latorre in Dani Parejo.

Derbi četrtfinala med Napolijem in Arsenalom so dobili Angleži. Ti so na prvi tekmi zmagali z 2:0, na jugu Italije pa z 1:0. V 36. minuti je slavje Angležev potrdil Alexandre Lacazette.

Arsenal | Avtor: Profimedia Profimedia

V polfinalu se bodo merili Arsenal in Valencia ter Eintracht Frankfurt in Chelsea.

 

* Izidi:
                                                          prve tekme
Eintracht Frankfurt - Benfica  2:0 (1:0)                     2:4
Chelsea - Slavia Praga         4:3 (4:1)                     1:0
Valencia - Villareal           2:0 (1:0)                     3:1
Napoli - Arsenal               0:1 (0:1)                     0:2

* Polfinalna para:
Arsenal - Valencia
Eintracht Frankfurt - Chelsea
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.