Šport > Nogomet
871 ogledov

"Takšnih navijačev Chelsea ne potrebuje"

Londonski klub kaznoval svoje navijače.

Angleški nogometni prvoligaš Chelsea je trem navijačem kluba zaradi žaljivega videoposnetka, uperjenega proti napadalcu Liverpoola Mohamedu Salahu, prepovedal obiske tekem, so danes sporočili iz londonskega kluba. Zdaj v klubu poizvedujejo še za preostalo trojico, ki 'nastopa' v posnetku.

Na žaljivem videoposnetku, ki so ga navijači delili prek družabnih omrežij, nastopa šest navijačev Chelseaja, ki imenujejo egiptovskega reprezentanta "bombni napadalec".

Oba kluba sta takoj v četrtek ostro obsodila posnetek in se zavezala, da se bosta skupaj borila in ujela vse, odgovorne za njegov nastanek. Iz Chelseaja so sporočili, da so tri navijače že zaustavili na vratih stadiona pred sinočnjo tekmo evropske lige proti praški Slavii na Češkem.

Napadalec Chelseaja Olivier Giroud je dejal, da je celotna ekipa zgrožena zaradi posnetka in do njega občuti le gnus. "Mislim, da takšnih navijačev Chelsea ne potrebuje, takšni ne bi smeli biti naši navijači," je dejal Francoz. "Vsi v klubu ostro obsojamo takšno obnašanje in vsi 100-odstotno stojimo za Mojem Salahom. Mislim, da se dandanes kaj takšnega ne bi smelo več dogajati," je še menil Giroud.

Chelsea, Evropska liga Evropska liga Šport Angleška predstavnika do lepe prednosti, razpad Villarreala v zaključku

Salah je med drugim 13 tekem odigral tudi za Chelsea, nato se je pridružil Romi, poleti 2017 pa je podpisal za Liverpool. Ta bo v nedeljo na Anfieldu v angleškem prvenstvu gostil Chelsea.

Londonski klub se sicer že nekaj let bori z rasizmom na svojih tribunah. Pred petimi leti je okoli sto Chelseavih navijačev pred dvobojem lige prvakov s PSG-jem vzklikalo "mi smo rasisti" in hkrat preprečilo vstop na metro temnopolti osebi. Z rasističnimi opazki so žalili tudi angleškega reprezentanta Raheema Sterlinga, klub pa je po preiskavi četverici navijačev prepovedal oglede tekem na Stamford Bridgu.

Raheem Sterling | Avtor: Profimedia Profimedia

A to ni pretirano pomagalo, le teden dni kasneje so v evropski ligi na dvoboju z MOL Vidijem navijači izobesili nacistično zastavo, na tribunah pa so se zaslišali antisemitski vzkliki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice