Šport > Nogomet
3110 ogledov

Abramovič prodaja Chelsea navijaču Uniteda

roman abramovič EPA
52-letni ruski milijarder Roman Abramovič se je po težavah z britansko zakonodajo odločil zaključiti z vsemi poslovnimi odnosi, ki jih goji s to državo. Prodal naj bi tudi svojo najljubšo igračko, londonski Chelsea.

Po skoraj 16 letih se bliža konec ruske pravljice v Chelseaju. Klub iz zahodnega Londona naj bi po poročanju uglednega londonskega Timesa ostal brez svojega lastnika, Romana Abramoviča, ki se je lotil resnih pogovorov glede prodaje kluba.

Jim Ratcliffe | Avtor: Profimedia - Kondenz je posledica slabega prezračevanja. Profimedia - Kondenz je posledica slabega prezračevanja.
Nov lastnik naj bi postal najbogatejši Britanec na svetu, Jim Ratcliffe, ki pa se je rodil v Manchesteru in je že od otroštva goreč navijač Rdečih vragov. Kljub temu pa je Ratcliffe lastnik sezonske karte na Stamford Bridgeu, legendarnem domovanju Chelseaja, ki rad obiskuje, odkar se je preselil v prestolnico. Ratcliffe prav tako že nekaj časa ne skriva, da bi rad postal lastnik Bluesov.

Chris Froome Tour de France 2016 Kolesarski velikan Šport Konec legendarne kolesarske ekipe Sky

Za Modre naj bi najnovejši lastnik kolesarske ekipe Sky plačal približno 3 milijarde evrov.

Abramovič je sicer Chelsea kupil leta 2003 za približno 160 milijonov evrov. Pod njegovim vodstvom je londonski velikan osvojil pet naslovov državnega prvaka, pet FA pokalov ter naslov Lige prvakov in Evropske lige.

Komentarjev 1
  • Avatar Nefilimma
    Nefilimma 00:28 20.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Sorodne novice