Šport > Nogomet
1129 ogledov

'Upornik' bo krepko plačal, ker ni želel z igrišča

Kepa Arrizabalaga
Pri Chelseaju so kaznovali svojega vratarja.

Na finalni tekmi angleškega pokala je vratar Kepa Arrizabalaga poskrbel za potezo, ki so jo obsodili številni ljubitelji nogometa. Tik pred koncem podaljška je namreč ob manjših težavah s poškodbo zavrnil menjavo, ki jo je pripravil trener Chelseaja Maurizio Sarri in ostal na zelenici. Londončani so nato proti Manchester Cityju izgubili po streljanju enajstmetrovk.

"Vem, kako je vse skupaj izgledalo za ljudi, ki niso seznanjeni z zadevo. Ni bila najlepša slika. Pogovoril sem se s trenerjem, mislim, da gre za nesporazum. Vem, da se o tem zdaj veliko govori na televiziji, na socialnih omrežjih, a rad bi pojasnil, da nisem imel namena, da bi se zoperstavil trenerju. Želel sem mu dopovedati, da sem v redu, on je mislil, da ni tako. To se je dogajalo v napetih trenutkih, veliko je bilo vsega," je v svoj bran povedal Arrizabalaga.

Kdo je glavni? Šport Škandal na Stamford Bridgu, vratar ignoriral ukaz, trener znorel

Če je šlo le za nesporazum, potem je kazen, ki jo je svojemu čuvaju mreže naložil Chelsea, kar precejšnja. Kepa bo moral namreč v klubsko blagajno vrniti 190 tisoč funtov, kar znaša 220 tisoč evrov. Gre sicer za tedensko plačo najdražjega vratarja na svetu.

Kepa Arrizabalaga | Avtor: Profimedia Profimedia

"Čeprav je šlo za nesporazum, sem napravil veliko napako. Zaradi tega sem si vzel čas, da sem se opravičil Willyju Caballeru (rezervnemu vratarju, ki bi moral vstopiti v igro; op. p.), trenerju, soigralcem in klubu. Zdaj se želim opravičiti še navijačem," je za klubsko spletno stran izjavil Kepa in dodal: "Iz tega se bom marsikaj naučil, pripravljen sem sprejeti vsako kazen, ki jo bo določil klub."

Arrizabalaga je med streljanjem enajstmetrovk sicer zaustavil en strel, a so njegovi soigralci zgrešili dva. Po tekmi je Sarri javno poskušal umiriti situacijo, a po pisanju v nekaterih angleških medijih je v garderobi znorel in marsikaj očital mlademu Špancu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.