Šport > Nogomet
1173 ogledov

Zvezdnik Chelseaja udaril po trenerju

Maurizio Sarri in Antonio Rüdiger
Chelsea zaseda komaj šesto mesto v prvenstvu, izpadli so iz FA pokala, nogometaši igrajo katastrofalno, nemški branilec pa trdi, da se pri trenerju Sarriju več časa preživi v "šolskih" klopeh, kot pa na treningu.

Italijanski strateg Maurizio Sarri je bil poleti pripeljan v Chelsea iz Napolija kot svetovno trenersko čudo, vizionar, inovator, mojster svoje stroke, katerega ekipe igrajo čaroben nogomet. Za ekipo iz zahodnega Londona naj bi bil rešitelj.

Maurizio Sarri Sramotna predstava Šport Twitter in stroka udarila po Sarriju

Pol leta kasneje Chelsea zaseda šesto mesto v Premierligi, izpadel je iz prestižnega FA pokala, od nogometne čarovnije pa so londonski Modri oddaljeni bolj kot Zemlja od sonca. Italijanskega stratega, glavnega krivca za katastrofalne predstave Bluesa pa imajo vsi v Londonu že vrh glave.

Maurizio Sarri | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi, ki je o tej temi spregovoril javno in brez dlake na jeziku, je nemški branilec Antonio Rüdiger. Tik pred domačo tekmo Evropske lige s švedskim Malmöeom je spregovoril jasno in glasno:

"Berem, da smo utrujeni... Smo, toda ne fizično, temveč od Sarrijevega neprestanega govora o taktiki. Na taktiki stalno delamo, o taktiki stalno govorimo. Taktika, taktika, taktika... Vsi imamo občutek, da nismo profesionalni nogometaši, temveč da smo se vrnili v šolske klopi!"

Antonio Rüdiger | Avtor: Profimedia Profimedia

"Prilagajamo se, kolikor le lahko, ve se za hierarhijo, toda tej ekipi ne manjka teorije in taktike, temveč vera v sebe. Nismo prepričani v to, kar počnemo, zato igramo izpod resničnih zmožnosti ekipe, v kateri so igralci kot Eden Hazard, N'Golo Kanté, Willian. Zdi se mi, da bomo znoreli od toliko govora o taktiki, toda... Potrebno je poslušati trenerja," je zaključil Rüdiger.

 

Sarri na pragu rimskega velikana

 

Po poročanju italijanske Republice pa naj bi bil trenutni strateg Chelseaja, Maurizio Sarri, tik pred tem da poleti prevzame Romo. Po seriji katstrofalnih rezultatov in nezaupanju slačilnice je italijanski strateg tik pred tem, da ga pri Modrih odpustijo, zato naj bi po navedbi Republice že opravil sestanek s predsednikom Rome Jamesom Pallotto in njegovim svetovalcem Francom Baldinijem, kako bo poleti nasledil Eusebia di Francesca.

Eusebio di Francesco | Avtor: Profimedia Profimedia

Di Francesco se je namreč prav tako kot Sarri znašel pod plazom kritik, saj ni izpolnil pričakovanj uprave in navijačev kluba ter je zgolj vprašanje časa, kdaj naj bi bil zamenjan. Skupaj z Di Francescom naj bi klub zapustil tudi športni direktor Ramon Monchi.

Chelsea Polom Šport Navijači Uniteda in Chelseaja tokrat složni ob petju
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice