Šport > Nogomet
192 ogledov

V Manchestru in Rimu upajo na čudež

Pep Guardiola Epa
V torek zvečer bosta odigrani povratni tekmi dveh četrtfinalnih obračunov v Ligi prvakov.

Na stadionu Etihad bo Manchester City lovil zaostanek treh golov s prvega srečanja v Liverpoolu. Vodilna ekipa Premier League verjame v preobrat, v prvenstvu je tokratne tekmece namreč odpravila z visokih 5:0.

"Kar se je zgodilo na Anfieldu, ne bo vplivalo na to, kar bomo še naprej delali kot ekipa. Vedno pa so stvari, v katerih se lahko izboljšamo. Liverpool dobro poznamo, oni poznajo nas. Če bomo prejeli gol, se ne smemo predati. Že večkrat smo pokazali, da si lahko v kratkem obdobju ustvarimo veliko priložnosti," je srečanje napovedal trener Cityja Pep Guardiola.

Šef stroke pri Liverpoolu Jürgen Klopp se azveda, da delo še zdaleč ni končano. "Spet bomo morali biti v naši najboljši izvedbi. Moramo z vsemi močmi skušati izkoristiti situacijo, ki smo si jo ustvarili z odlično predstavo na Anfieldu. Moramo biti zreli."

Mohamed Salah Liverpool Man City Liga prvakov Šport Liverpool razbil Manchester City, dva avtogola Rome

Valverde: V nogometu se dogajajo nenavadne stvari

Ernesto Valverde | Avtor: Epa Epa

Pred podobno nalogo kot Man City se je znašla AS Roma, ki je srečanje v Barceloni izgubila s 4:1. Na stadionu Olimpico je malo možnosti za epski zasuk, toda Katalonci ostajajo previdni, Italijani pa optimistični. 

"Dolgo sem že v nogometu in vem, da se lahko zgodijo nenavadne stvari. Moramo storiti vse, da se ne bi zgodilo nič nenavadnega. Ne moremo iti na igrišče z mislijo, da nam Roma ni konkurenčna. Prevelika mera samozavesti bi nas lahko drago stala," je na novinarski konferenci pred tekmo dejal trener Barcelone Ernesto Valverde.

V italijanskem taboru bodo po preobrat krenili tudi na krilih čustvenih navijačev. "Moramo igrati s strastjo, srcem in vero v zmago vse do zadnjega piska, če želimo pripraviti čudež. Imamo dolžnost, da naredimo vse v naši moči," je povedal strateg Rome Eusebio di Francesco, ki ga konec tedna čaka prvenstveni mestni derbi z Laziem.

Cristiano Ronaldo Četrtfinale Šport Ronaldu zaploskali tudi navijači Juventusa

Liga prvakov, četrtfinale (povratne tekme):

Torek:
Manchester City - Liverpool  /0:3/
AS Roma - Barcelona  /1:4/

Sreda:
Real Madrid - Juventus  /3:0/
Bayern Müncehn - Sevilla  /2:1/

/X:Y/ - izid prve tekme 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice