Šport > Nogomet
674 ogledov

Liverpool razbil Manchester City, dva avtogola Rome

Alex Oxlade-Chamberlain Liverpool Man City Epa Liverpool je v prvem polčasu nadigral sinje-modre.
V najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju sta bili v sredo odigrani tekmi v Liverpoolu in Barceloni.

V Liverpoolu je bilo vroče že pred tekmo, saj so navijači domače ekipe, ki je prvič v četrtfinalu po devetih letih, napadli avtobus Manchester Cityja in vanj metali različne predmete. Vodstvo Liverpoola je obsodilo dejanje in obljubilo pomoč pri policijski preiskavi ter se hkrati opravičilo tekmecem. Na igrišču rdeči niso poznali milosti in visoko zmagali (3:0).

Sploh prvi obračun teh dveh tekmecev v evropskih tekmovanjih je hitro ponudil veliko zadovoljstvo domačih. Prvi polčas so namreč dobili kar s 3:0, potem ko je v 12. minuti Mohammed Salah učinkovito končal protinapad, v 20. minuti je z 20 metrov z močnim strelom na 2:0 povišal Alex Oxlade-Chamberlain, v 31. minuti pa je Salah prispeval podajo z desne strani, zadetek za 3:0 pa je z glavo dosegel Sadio Mané. Ob tem so imeli domači še nekaj priložnosti.

Drugi polčas je bil precej mirnejši, City je sicer prevladoval v posesti žoge, toda čeprav je prišel do kar nekaj zaključnih strelov, ni niti eden letel v okvir vrat. Liverpoolčani so tako ohranili visoko prednost in so naredili ogromen korak k preboju med najboljše štiri.

Povratne tekme bodo 10. in 11. aprila.

Katalonci do lepe prednosti

Barcelona AS Roma | Avtor: Epa Epa

Barcelona je že enajstič zaporedoma v četrtfinalu Lige prvakov, AS Roma pa prvič po sezoni 2007/08. Domačini so upravičili vlogo favoritov in zanesljivo zmagali (4:1). 

Barcelona je bila v prvem delu boljša in konkretnejša, čeprav so tudi Rimljani predvsem v uvodnih minutah pokazali, da so lahko nevarni. Katalonci so prvič resno zagrozili v 18. minuti, ko je vratnico z leve strani zadel Ivan Rakitić, povedli pa so v 38. minuti, ko je avtogol z nesrečnim posredovanjem dosegel Daniele De Rossi. Barcelona je v tem delu igre prevladovala tako po številu strelov kot po posesti žoge, Romi pa ni uspelo niti ene žoge poslati v okvir domačih vrat.

Cristiano Ronaldo Bum! Šport Ronaldo proti Juventusu postavil kopico rekordov

Takoj po začetku drugega polčasa je imela Roma lepo priložnost, a je Diego Perotti s strelom z glavo zgrešil cilj. Na drugi strani je s podobno mero vrnila Barcelona, v 53. minuti pa je Lionel Messi meril preveč po sredini. V 55. minuti pa so domači podvojili prednost, znova je bilo pri tem zadetku nekaj sreče, znova so namreč gosti dosegli avtogol, v želji po posredovanju pred svojim golom je Konstantinos Manolas žogo poslal v lastno mrežo.

Že v 59. minuti je bilo že 3:0, ko je odbito žogo Luisa Suáreza iz bližine v mrežo potisnil Gerard Piqué. Roma je zatem prišla do nekaj polpriložnosti, v 80. minuti pa so zmanjšali zaostanek, ko je Edin Džeko zadel z osmih metrov. Toda upe Italijanom po kakršnem koli preobratu je hitro razblinil Suárez, ki je v 87. minuti iz bližine zadel za končnih 4:1.

Cristiano Ronaldo Četrtfinale Šport Ronaldu zaploskali tudi navijači Juventusa

Liga prvakov, četrtfinale (prve tekme):

Barcelona - AS Roma 4:1 (1:0)
De Rossi 38./ag, Manolas 55./ag, Piqué 59., Suárez 87.; Džeko 80.

Liverpool - Manchester City 3:0 (3:0)
Salah 12., Oxlade-Chamberlain 21., Mané 31.

Juventus - Real Madrid 0:3 (0:1)
C. Ronaldo 3., 64., Marcelo 72.
RK: Dybala (Juve) 66.

Sevilla - Bayern München 1:2 (1:1)
Sarabia 31.; Navas 37./ag, Alcántara 68.

Povratne tekme so na sporedu 10. in 11. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.